Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини з податкової

Запорізький бізнес і влада консолідують зусилля у протидії нелегальній торгівлі

 

Представники запорізького бізнесу і державних органів влади напрацьовують реальні кроки у боротьбі з незаконним обігом підакцизних товарів та іншої продукції на території обласного центру та регіону. Про це йшлося на засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке відбулося під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Віталія Боговіна.
Участь у заході взяли начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Сергій Вінніченко, начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Микола Лушпієнко, прокурор Запорізької області Володимир Калюга, керівники інших державних відомств, запорізьких підприємств і громадських організацій.
Учасники засідання розглянули актуальні питання ведення бізнесу в умовах карантину та після його завершення. Зокрема, нагальною для суб'єктів господарювання та органів влади залишається проблема незаконної торгівлі та обігу підакцизних товарів. Саме тіньові ділки завдають шкоди підприємцям і компаніям, які працюють офіційно та у конкурентних умовах. Крім того, нелегальний бізнес призводить до ненадходження податків та зборів до бюджетів і соціальних фондів.
Представляючи позицію податкової служби, Роман Афонов наголосив, що податківці проводять роботу з детінізації ринку підакцизної продукції та зацікавлені у розширенні спільних заходів за участю правоохоронних органів і представників громадськості.
У результаті обговорення за пропозицією Віталія Боговіна учасники вирішили розробити інтерактивну мапу для позначення нелегальних точок продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів, що дасть можливість оперативно реагувати на факти реалізації контрабандної або контрафактної продукції.
Також члени координаційної ради проаналізували стан просування продукції запорізьких товаровиробників, зокрема, у рамках проєкту "Купуй запорізьке", та окреслили плани на наступні засідання..

Переглядів: 217

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]