Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини з податкової

Шановний платник податків!



Головне управління в Запорізькій області нагадує, що відповідно до статті 67 Конституції Україникожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.
Згідно з статтею 3 Закону України від 06.07.1995 N 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов'язані дотримуватись законодавчо визначених процедур.
Відповідно до статті 15 Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального від 19.12.1995, № 481/95-ВР Роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами, або пальним може здійснюватися суб'єктами господарювання (у тому числі іноземними суб'єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.
Нагадаємо, що:
Плата за ліцензію на роздрібнуторгівлюалкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожнийокремий, зазначений в ліцензіїелектронний контрольно-касовийапарат (книгу облікурозрахунковихоперацій), щознаходиться у місціторгівлі; на роздрібнуторгівлютютюновимивиробами на кожнемісцеторгівлі - 2000 гривень, а на територіїсіл і селищ, за винятком тих, щознаходяться у межах територіїміст, - 500 гривень на роздрібнуторгівлюалкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), на кожнийокремий, зазначений у ліцензіїелектронний контрольно-касовийапарат (книгу облікурозрахунковихоперацій), щознаходиться у місціторгівлі, і 250 гривень - на роздрібнуторгівлютютюновимивиробами на кожнемісцеторгівлі.
Плата за ліцензію на роздрібнуторгівлю сидром та перрі (без додання спирту) становить 780 гривень на кожнемісцеторгівлінезалежновідйоготериторіальногорозташування.
Річна плата за ліцензію на право роздрібноїторгівліпальним становить 2000 гривень на кожнемісцероздрібноїторгівліпальним.
Для місцьторгівлі, якірозташовані за межами територіїмістобласногопідпорядкування і містКиєва та Севастополя на відстані до 50 км та якімаютьторговельнізалиплощеюпонад 500 кв. м, плата за ліцензію на роздрібнуторгівлюалкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожнийокремий, зазначений в ліцензіїелектронний контрольно-касовийапарат (книгу облікурозрахунковихоперацій), щознаходиться у місціторгівлі, та 2000 гривень на роздрібнуторгівлютютюновимивиробами на кожнемісцеторгівлі.

Також звертаємо увагу, штраф за роздрібну торгівлю алкогольними напоями чи тютюновими виробами без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі становить 200 відсотків отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень.

Відповідно до статті 268 Податкового кодексу Українитуристичнийзбір - цемісцевийзбір, коштивідякогозараховуються до місцевого бюджету.
Платникизборусплачують суму зборуавансовимвнеском перед тимчасовимрозміщенням у місцяхпроживання (ночівлі) податковим агентам, якісправляютьзбір за ставками, у місцяхсправляннязбору та з дотриманняміншихвимог, визначенихрішеннямвідповідноїсільської, селищної, міської ради або ради об'єднаноїтериторіальноїгромади, що створена згідноіз законом та перспективним планом формуваннятериторій громад.
Особа здійснюєтимчасоверозміщенняплатниказбору у місцяхпроживання (ночівлі), що належать такійособі на правівласностіабо на правікористування, виключно за наявності у платниказбору документа, щопідтверджуєсплату ним туристичногозборувідповідно до цього Кодексу та рішеннявідповідноїсільської, селищної, міської ради або ради об'єднаноїтериторіальноїгромади, що створена згідноіз законом та перспективним планом формуваннятериторій громад.
Ставка збору встановлюється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 цієї статті, у розмірі до 0,5 відсотка - для внутрішнього туризму (до 23,62грн) та до 5 відсотків - для в'їзного туризму (до 236,15грн) від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.
Також нагадуємо що офіційне працевлаштування найманих працівників та виплата офіційної заробітної плати є вагомим джерелом наповнення місцевого бюджету, Пенсійного фонду України та призводить до підвищення рівня життя населення, а штраф відповідно до ч.2 ст.265 КЗпП за допуск до роботи неоформленого працівника становить 47230грн.
З огляду на викладене, з метою уникнення конфліктних ситуацій при проведенні контроно-перевірочних заходів, ГУ ДПС у Запорізькій області просить дотримуватись вимог законодавства.

Переглядів: 224

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]