Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Про ліквідацію зарплатних боргів – в онлайн режимі

 

Ситуацію зі збільшенням зарплатних боргів у Запорізькому регіоні розглядали на засіданні комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, легалізації та додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, яке проводилось з використанням онлайн-платформи ZOOM.
У заході взяли участь заступниця голови обласної державної адміністрації Олена Теряєва, заступниця начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, керівництво Департаменту соціального захисту населення, Запорізької обласної ради профспілок, районних адміністрацій, інших органів влади та представники підприємств-боржників.
Як повідомила Олена Теряєва, станом на 1 вересня загальна сума невиплаченої заробітної плати склала 138 мільйонів гривень. При цьому на економічно активні підприємства припадає 76,6 мільйона.
Збільшення заборгованості по області обумовлено, в першу чергу, зростанням боргів на підприємствах державного сектору економіки. Зокрема, з початку року сума боргів 18 підприємств збільшилась на 27,4 мільйона або на 65,4 відсотка і на 1 вересня становила 69,3 мільйона.
Заборгованість на підприємствах, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності або визнання боржника банкрутом зросла на 442 тисячі і на 1 вересня склала 52,2 мільйона.
Загальна недоїмка з обов'язкових платежів до бюджету Пенсійного фонду України станом на 1 вересня становить 378,3 мільйона. За січень-серпень борг зріс на 66,7 мільйона (21,4 %).
Члени комісії проаналізували стан справ по кожному підприємству, розглянули графік погашення боргів та механізми ліквідації заборгованості.
За результатами засідання місцевим органам вдали було доручено посилити контроль за дотриманням законодавства щодо оплати праці, своєчасною виплатою заробітної плати, зокрема, на підприємствах комунальної форми власності.
Окремим питанням учасники розглянули перспективи погашення суб'єктами господарювання недоїмки з єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування. Територіальним органам центральних органів виконавчої влади надано завдання організувати роботу щодо виконання завдань, визначених пп. 6.2 протоколу засідання Кабміну № 70 від 19.08.2020 про забезпечення скорочення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

Переглядів: 149

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]