Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини з податкової

Юліана Козаченко: "Від оподаткування нерухомості місцеві бюджети отримали майже 26 мільйонів"

За п'ять місяців бюджети громад Запорізької області поповнились на 25,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 9,5 мільйона більше, ніж торік, та на 9,1 мільйона – від прогнозованої суми на поточний рік.
Майже 97 відсотків із загальних надходжень спрямували платники-юридичні особи, яких на сьогодні в регіоні близько 4 тисяч. На відміну від громадян, підприємства, установи і організації самі розраховують, декларують та сплачують податок щоквартально.
Найбільші суми надійшли у м. Запоріжжя – 11,8 мільйона, у Мелітопольському районі 3,5 мільйона, у Бердянському районі – понад 2 мільйони, Якимівському – 1,9 мільйона, Запорізькому – 1,2 мільйона та Вільнянському районах – 1 мільйон.
Щодо мешканців Запорізької області, то, як повідомила під час інтерв'ю в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, у цьому році вони платитимуть податок на нерухомість за 2016 рік. При цьому оподатковується як житлова, так й нежитлова нерухомість, у тому числі її частини.
На кожній окремій території місцеві ради встановлюють різні ставки та пільги з податку. Водночас, ставка не може перевищувати три відсотки від розміру мінімальної заробітної плати. Минулого року – це 41 гривня 34 копійки за один квадратний метр. Податок сплачується лише за ту площу, яка перевищує пільгову.
– Якщо громадянин володіє нерухомістю або різними об'єктами, загальна площа яких перевищує пільгову, йому необхідно отримати податкове повідомлення-рішення. Цей документ про сплату податку надсилається фіскальною службою до 1 липня. До цього часу людина може звернутися до податкової інспекції того району, де перебуває нерухомість, та звірити усі дані. Зокрема, щодо об'єктів та їх часток, розміру площі, права на користування пільгами, ставки податку або нарахованої суми до сплати, – зазначила Юліана Козаченко.
Додатково оподатковуються квартири площею понад 300 квадратних метрів та будинки, які більші за 500 квадратних метрів. У такому випадку застосовується підвищена ставка податку – 25 тисяч гривень.
Презентацію про особливості сплати запоріжцями податку на нерухомість у 2017 році можна переглянути на сайті фіскальної служби області: http://zp.sfs.gov.ua/listivki-ta-broshuri/295055.html.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Переглядів: 366

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]