Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Прощенняфінансовихсанкцій. За яких умов?


Платникам податків, якіпогасять у повномуобсязіпротягом 6 місяців з дня набраннячинності Законом №1072 сумиподаткового боргу за основним платежем (без штрафнихсанкцій, пені, крімнесплаченихпроцентів за користуваннярозстроченням/відстроченням), щовиник станом на 1 листопада 2020 року, та за умовисплатипоточнихподатковихзобов'язань у повномуобсязі, штрафнісанкції і пеня, щозалишилисянесплаченими на дату повноїсплати такого податкового боргу, підлягаютьсписанню у порядку, визначеному для списаннябезнадійногоподаткового боргу, за заявоюплатникаподатків.
Ця нормарозповсюджується на платниківподатків, які станом на 01 листопада 2020 року маютьподатковий борг, за виключенням:
- великих платниківподатків, щовідповідаютькритеріям, визначенимпідпунктом 14.1.24 пункту 14.1 статті 14 ПКУ;
- осіб, на якихпоширюютьсясудовіпроцедури, визначені Кодексом України з процедур банкрутства;
- осіб, відносноякихнаявнісудовірішення, що набрали законноїсили, якимирозстрочено (відстрочено) стягненняподаткового боргу;
- банків, наякіпоширюютьсянорми Закону України «Про систему гарантуваннявкладівфізичнихосіб»;
- осіб, якімаютьподатковий борг з митнихплатежів;
- осіб, якімаютьзаборгованістьзісплатисанкцій за порушеннязаконодавства у сферізовнішньоекономічноїдіяльності та пені.
Платники податків, які виявлять бажання скористатися можливістю списання податкового боргу з штрафних санкцій та пені, мають подати до податкового органу за місцем обліку такого податкового боргу заяву у довільній формі про наміри скористатися вказаними положеннями Закону №1072.
У такій заяві обов’язково зазначається сума податкового боргу, яку платник планує погасити протягом 6 місяців з дня набраннячинності Законом №1072, що виник станом на 01 листопада 2020 року, а також зобов’язання щодо сплати протягом цього періоду поточних зобов’язань у повному обсязі.
За результатами моніторингу погашення платником податкового боргу та поточних податкових зобов’язань, у разі повної сплати платником з основного платежу, штрафні санкції не застосовуються, а пеня – не нараховується.
Штрафні санкції та пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати податкового боргу з основного платежу, підлягають списанню за заявою платника податків.
Слід звернути увагу платників, що припогашенніподаткового боргу застосовуєтьсячерговістьзарахуваннякоштів, щосплачуєтакийплатникподатків, у рахунокпогашенняподаткового боргу, визначена пунктом 87.9 статті 87 Податкового кодексу.
Таким чином, платник податків має бути зацікавлений в найшвидшому погашенні основної суми податкового боргу, щоб якомога більша сума штрафних санкцій та пені була списана.

Переглядів: 155

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]