Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Запорізькі фінансові установи сплатили вісім мільйонів гривень податку з депозитів

 

За два місяці від оподаткування процентів з депозитів у банківських та інших фінансових установах регіону до державного бюджету надійшло 8 мільйонів гривень. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, лише у лютому до скарбниці сплачено майже чотири мільйони гривень.
Переважну частину платежу з початку року забезпечили фінансові установи обласного центру.
Нагадаємо, платниками ПДФО у вигляді процентів, ставка якого складає 18 відсотків, є банківські установи, кредитні спілки та інші фінансові організації. Відповідно до ст. 170.4. Податкового кодексу України інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників не подаються до контролюючого органу і залишаються конфіденційними.
Проценти на поточний або депозитний банківський рахунок належать до пасивних доходів. Крім того, до таких прибутків відносяться проценти на вклад у кредитних спілках, процентні або дисконтні доходи, плата (відсотки), що розподіляється відповідно до пайових членських внесків членів кредитної спілки, доходи за іпотечними цінними паперами, а також роялті, дивіденди, страхові виплати, відшкодування тощо.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Переглядів: 141

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]