Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини з податкової

Запорізька громада обговорює земельну реформу та перспективи розвитку територій

 

УЗапоріжжі перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький провів робочу нараду з керівництвом Запорізької облдержадміністрації, райдержадміністрацій, територіальних громад і керівниками органів влади. Предметом обговорення стали питання впровадження земельної реформи. Позицію податкової служби під час наради представляв заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський.
Тарас Висоцький розповів про перебіг реалізації земельної реформи та повідомив про напрацьовані проекти основних змін до законодавства, що стосуються оподаткування землі. Так, пропонується запровадити мінімальне податкове зобов’язання, до складу якого будуть входити єдиний податок четвертої групи спрощеної системи оподаткування та податок на доходи фізичних осіб. Заступник міністра зазначив, що дане нововведення сприятиме подальшому розвитку легальних агровиробників.
Як повідомив Руслан Рачинський, з початку року до місцевих бюджетів регіону надійшло 297 мільйонів гривень земельного податку та 969 мільйонів гривень орендної плати. На даний час серед питань, які потребують вирішення – наявність податкового боргу з плати за землю, у тому числі, з боку підприємств державної форми власності, неправомірне визначення деякими платниками грошових зобов'язань та врегулювання інформаційного обміну між органами влади.
У свою чергу, податкова служба налаштована на посилення взаємодії із представниками органів місцевого самоврядування, зокрема, стосовно надання необхідних даних, сервісних послуг та всебічної підтримки платників податків.
Під час наради присутні керівники територіальних громад мали можливість поставити проблемні питання у сфері земельних відносин та разом із представниками державних відомств знайти оптимальні шляхи їх вирішення як на місцях, так й за допомогою ініціювання змін до законодавства.

Головне управління ДПС у Запорізькій області

Переглядів: 176

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]