Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Електронні сервіси на митниці економлять час запорізьких виробників та імпортерів

Фахівці Запорізької митниці за 7 місяців 2017 року оформили 33,7 тисячі митних декларацій, 99 відсотків з яких – в електронному вигляді.
Лише за останній місяць середній час митного декларування в режимі он-лайн суттєво скоротився і на сьогодні складає 1 годину 8 хвилин. Наприклад, у квітні він дорівнював 1 годині 15 хвилинам, у травні – 1 годині 14 хвилинам.
Все більша кількість запорізьких виробників та імпортерів оцінюють переваги електронного декларування, яке сприяє прискоренню митного оформлення товарів. Перш за все, це спрощення митних процедур, які дозволяють мінімізувати витрати часу при оформленні вантажів. Крім того, електронна взаємодія з митницею спрямована на зменшення корупційних ризиків, адже вона не вимагає присутності митного брокера при подачі декларації та надає можливість відстежувати процес оформлення на всіх етапах.
Також варто відзначити, що згідно із законодавством документ, підписаний за допомогою електронного цифрового ключа, повністю прирівнюється до документа з власноручним підписом уповноважених осіб. Отже електронна митна декларація за своєю юридичною силою повністю ідентична "паперовій". У свою чергу підприємство або митний брокер, який його представляє, зобов'язані зберігати оригінали документів у паперовому вигляді упродовж трьох років з часу оформлення.
Докладно про електронні сервіси можна дізнатися на сайті фіскальної служби за посиланням у рубриці "Електронна митниця": http://sfs.gov.ua/baneryi/mitne-oformlennya/subektam-zed/.

Переглядів: 382

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]