Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Оскаржити рішення Комісії ДФС про відмову у реєстрації податкової накладної в ЄРПН можна протягом 10 календарних днів після отримання такого рішення

Розгляд скарги на рішення комісії ДФС про відмову у реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН здійснюється комісією ДФС України з питань розгляду скарг.
Скарги подаються до ДФС України протягом 10 календарних днів після отримання рішення комісії ДФС про відмову у реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН.
У разі коли останній зазначеного строку, припадає на вихідний або святковий день, останнім днем такого строку вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.
Не підлягають адміністративному оскарженню рішення комісії ДФС, які оскаржені платником в судовому порядку.
Скарга складається виключно у письмовій формі та подається платником податку особисто або через свого уповноваженого представника безпосередньо до ДФС або надсилається поштовим відправленням.
Платник податку може додавати до скарги пояснення та копії документів, завірені у встановленому порядку, які підтверджують інформацію, зазначену у податковій накладній / розрахунку коригування, до якої/якого застосована процедура зупинення реєстрації.
За результатами розгляду скарги комісія з питань розгляду скарг приймає одне з таких рішень :
- задовольняє скаргу та скасовує рішення комісії ДФС;
- залишає скаргу без задоволення та рішення комісії ДФС без змін.
Якщо вмотивоване рішення щодо скарги не надсилається платнику податку протягом строку, визначеного п. 56.23 ст. 56 Податкового кодексу, а саме - протягом 10 календарних днів з дня отримання скарги ДФС, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податку з дня, що настає за останнім днем зазначеного строку.
Задоволення скарги є підставою для реєстрації в ЄРПН податкових накладних / розрахунків коригування, зазначених у скарзі, з урахуванням вимог п. 200 1.3 ст. 200 Податкового кодексу.
Зазначений «Порядок розгляду скарг на рішення комісії Державної фіскальної служби про відмову у реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» затверджено наказом МФУ від 04.07. 2017 р. № 485.

Переглядів: 388

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]