Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Запорізька митниця отримала важливий фідбек від бізнесменів

Сьогодні пройшла робоча зустріч керівників митниці ДФС, фіскальної служби та управління Офісу великих платників податків Запорізької області із представниками бізнесу та митними брокерами. Усі учасники обговорення мали можливість не тільки висловити своє бачення подальшої співпраці, але і наголосити на складних питаннях у взаємодії.
Очільник Запорізької митниці Сергій Черкунов, зазначив, що основна мета зустрічі – визначити, які проблеми найбільше хвилюють запорізьких суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та які потребують оперативного врегулювання. Він наголосив на тому, що актуальними залишаються питання визначення митної вартості. Керівник митниці підкреслив, що на сьогодні переважна більшість митного оформлення відбувається за ціною контракту, а також суттєво скорочено термін митних процедур. У 2017 році середній час митного оформлення декларацій з імпорту складає 2 години 40 хвилин, експортних – менше однієї години. Передусім, цьому сприяють електронні сервіси – за вісім місяців показник оформлення декларацій у режимі он-лайн дорівнює 99 відсоткам.
Також він відзначив активізацію боротьби із контрабандою. Якщо минулого року сума конфіскованих товарів складала 919 тисяч гривень, то вже у цьому році – понад 5,2 мільйона гривень. Стосовно порушників митного законодавства накладено 19 мільйонів гривень штрафних санкцій. Крім того, у поточному році значно зріс рівень митних надходжень – до державного бюджету перераховано майже 3,6 мільярда гривень, що на 23 відсотки більше, ніж у січні-серпні 2016 року.
В процесі обговорення Сергій Черкунов неодноразово звертався до учасників зустрічі з проханням висловити свої зауваження та критику на адресу митної служби області. Однак, як зазначили представники запорізьких підприємств, вони не мають претензій, адже усі питання вирішуються у робочому порядку.
Тож, регулярні зустрічі та консультації із бізнесом, які дозволяють налагоджувати партнерські відносини із представниками зовнішньоекономічної діяльності, будуть продовжуватися й надалі.

Переглядів: 351

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]