Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Юліана Козаченко: "Місцеві бюджети отримали майже три мільярди гривень ПДФО від мешканців Запорізької області"

З початку року у Запорізькій області надходження податку на доходи фізичних осіб склали 3 мільярди 981 мільйон гривень, що перевищує минулорічні показники на 969 мільйонів гривень.
Як повідомила в. о. начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, чверть цієї суми або 995 мільйонів надійшло до державного бюджету. До місцевих скарбниць платники перерахували 2 мільярди 985 мільйонів гривень.
Керівник фіскальної служби області зауважила, що лідерські позиції у сплаті податку на доходи фізичних осіб зберігають підприємства таких галузей економіки, як державне управління й оборона, виробництво і розподіл електроенергії, сільське господарство, грошове та фінансове посередництво, а також заклади охорони здоров'я, надання соціальної допомоги та освіти.
Нагадаємо, порядок адміністрування та сплату податку регулює четвертий розділ Податкового кодексу України. Його платниками є громадяни України, які отримують доходи як в державі, так й за її межами, іноземці, чиї доходи мають джерела походження в Україні, а також податкові агенти.
Відповідальними за нарахування, утримання та сплату до бюджету податку з доходів у вигляді заробітної плати, є роботодавець. Крім того, така відповідальність передбачена для податкових агентів – для оподатковуваних доходів з джерела їх походження в Україні та для платників податку – для іноземних доходів та доходів, отриманих від осіб, звільнених від обов'язків нарахування, утримання або сплати податку до бюджету.

Переглядів: 356

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]