Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

"Тютюновий вояж" до Туреччини виявився невдалим

Наміри громадянина Туреччини нелегально провезти велику партію тютюну виявили та попередили запорізькі митники у міжнародному аеропорту Запоріжжя.
Під час оформлення пасажирів авіарейсу "Запоріжжя – Стамбул" іноземець обрав "зелений коридор", який дозволяє проходити митний контроль у спрощеному порядку, без заповнення митної декларації. Це означає, що громадянин не має при собі речей, які необхідно обов'язково декларувати або мати на них дозвільні документи.
Натомість по закінченню "зеленого коридору", після перетину "білої смуги" митники виявили у громадянина Туреччини 246 пачок тютюну "Premium HookahTobacco ADALYA" та "FumariHookahTobacco", які знаходились у його валізах з особистими речами без ознак приховування. Тютюнові вироби були без марок акцизного податку України, що свідчить про те, що вони потрапили на митну територію України поза митним контролем.
Таким чином громадянин порушив митні правила, передбачені статтею 484 Митного кодексу України. На даний час продукція вилучена.
Зазначимо, відповідно до ст. 227.1 Податкового кодексу України, при ввезенні на митну території України маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів здійснюється в установленому порядку марками акцизного податку. Згідно зі ст.227.6 ПКУ, у разі порушення порядку маркування або неповної сплати податку товар не допускається до митного оформлення і ввезення його на митну територію України забороняється.

Переглядів: 392

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]