Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Представникам запорізьких агропідприємств роз'яснили особливості оподаткування ПДВ та реєстрації податкових накладних

"Як уникнути блокування податкових накладних?", "Які останні новації в оподаткуванні ПДВ?" – на ці та інші питання платників фахові відповіді надали представники фіскальної служби області.
Сьогодні у Запоріжжі Головне управління ДФС області та громадська організація "Всеукраїнський бухгалтерський клуб" провели спільний семінар для керівників та бухгалтерів агропідприємств регіону щодо особливостей адміністрування і сплати ПДВ та реєстрації податкових накладних.
Як повідомив на початку семінару головний редактор видання "Баланс-Агро" Сергій Наумов, ці теми останнім часом залишаються одними із найактуальніших для бізнесу, а зміни у законодавчій базі потребують постійної інформаційної підтримки.
Під час заходу представники фіскальної служби докладно зупинились на аспектах роботи Системи моніторингу відповідності податкових накладних та розрахунків коригування (СМКОР).
Начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов наголосив, що новації у системі електронного адміністрування ПДВ стосуються удосконалення критеріїв оцінки ризиків. Особливо це важливо для сільгосппідприємств, оскільки відтепер таблиця даних платника враховується автоматично протягом 5 робочих днів. Для цього суб'єкт має відповідати кільком критеріям: сільгосптоваровиробник включений до реєстру дотацій, має не менше 200 Га землі, до 01.01.2017 року перебував на спецрежимі з ПДВ, протягом поточного року не змінювалися директор та засновники.
Як не допустити або виправити помилки під час складання повідомлення-розрахунку коригування для подання податкової звітності з ПДВ – докладно ці питання висвітлили заступники начальників управлінь Мелітопольського та Вознесенівського управлінь ГУ ДФС у Запорізькій області Марина Коновалова та Олена Михайличенко. Вони розглянули проблемні ситуації при реєстрації розрахунків коригування до спецрежимних податкових накладних та шляхи вирішення, надали практичні поради як попередити блокування ПН, щодо дій платника ПДВ при зупиненні реєстрації ПН, а також розповіли про особливості оподаткування у різних ситуаціях сільськогосподарських підприємств.
У ході заходу представники агробізнесу отримали відповіді від фахівців ДФС та "Всеукраїнського бухгалтерського клубу".

Переглядів: 289

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]