Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Запорізька митниця готова до запровадження системи "Єдиного вікна"

З 1 лютого в усіх пунктах митного оформлення запроваджується принцип "єдиного вікна" під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю. Це передбачено відповідною Постановою Кабінету Міністрів.
Для ефективної реалізації завдань, визначених урядом, керівники Запорізької митниці ДФС провели робочу нараду з найбільшими платниками податків та представниками контролюючих органів, задіяних у системі обміну інформацією.
Під час зустрічі перший заступник начальника Запорізької митниці ДФС Антон Жучков наголосив, що використання інформаційної системи "єдине вікно" спрямовано на поліпшення ведення зовнішньоекономічної діяльності, дозволяє значно спростити та скоротити відповідні види контролю при здійсненні митного оформлення товарів. "Єдине вікно" є однією з найефективніших у світі електронних систем обміну даними на митниці під час експортно-імпортних операцій чи транзиту. Нарешті ця світова практика буде впроваджуватися в Україні в повному обсязі.
Антон Жучков також зазначив, що минулого року показник оформлення за принципом "єдиного вікна" становив понад 30 відсотків від загальної кількості декларації. І вже у січні 2018 року він зріс до 37 відсотків. Крім того, посадовець підкреслив, що з лютого всі 11 митних пунктів на території регіону готові до здійснення митних процедур у "єдиному вікні".
У ході наради учасники розглянули основні новації в електронній системі, які вже запущені у дію, та вивчили механізми подальшої співпраці відомств для злагодженої роботи під час оформлення товарів.

Переглядів: 323

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]