Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

У Запорізькій області визначені пріоритети у роботі з детінізації ринку праці

Підсумки минулорічної роботи щодо легалізації зарплат і зайнятості населення та завдання на 2018 рік розглянули члени обласної комісії під час сьогоднішнього засідання у Запорізькій облдержадміністрації.
Як зазначила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Запорізькій області Олена Щедровська, з метою детінізації ринку труда фахівці фіскальної служби регіону здійснюють перевірки суб'єктів господарської діяльності, працюють комісії та робочі групи з питань легалізації та погашення заборгованості заробітної плати у складі представників органів ДФС, виконавчої влади та місцевого самоврядування, проводиться роз'яснювальна робота з працедавцями, які виплачують зарплату нижче законодавчо встановленого рівня.
Крім того, спільно з Державною службою з питань праці та Пенсійним фондом України реалізується План заходів з виявлення фактів використання праці неоформлених працівників.
Ця робота дала конкретні результати. Минулого року виявлено та легалізовано понад одну тисячу громадян, працю яких роботодавці використовували нелегально. Їм донараховано 3,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.
Після співбесід керівники 3,3 тисячі підприємств підвищили рівень заробітних плат. Це дозволило додатково залучити до бюджетів 5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, 6,1 мільйона гривень єдиного соціального внеску та 400 тисяч гривень військового збору. Під час проведення сезонних робіт у сільському господарстві добровільно оформлено 3619 працівників, середня заробітна плата яких склала 7,5 тисячі гривень.
Щодо пріоритетів на поточний рік, Олена Щедровська наголосила, що територіальні органи фіскальної служби області проводитимуть роз'яснювальну роботу серед роботодавців та трудових колективів щодо необхідності проявляти свою активну громадянську позицію, не допускати розрахунків заробітної плати у "конвертах", або виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого рівня. Крім того, контрольно-перевірочні заходи будуть спрямовані на викорінення неофіційних трудових відносин.
У рамках виконання спільного плану заходів буде продовжено оперативний обмін інформацією між Пенсійним фондом України, фіскальною службою та управлінням Держпраці.
Під час заходу учасники відзначили, що в цілому рівень тіньової зайнятості в регіоні скоротився на 4 відсотки, отже державні відомства продовжать ефективну роботу з легалізації працюючого населення. Також увагу було акцентовано на тому, що у поточному році суттєво підвищено відповідальність роботодавців за неофіційне використання праці, що стимулюватиме їх до добровільного виконання вимог законодавства.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Переглядів: 295

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]