Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини з податкової

Запорізьким освітянам розповіли про оподаткування неприбуткових організацій та особливості цьогорічної кампанії "Декларування"

У Будинку профспілок пройшов податковий семінар для представників профспілкових організацій працівників освіти і науки Запорізької області. Спеціалісти фіскальної служби звернули увагу слухачів на особливості оподаткування неприбуткових організацій, якими є профспілки.
Зокрема, щоб не втратити статус неприбутковості і відповідні податкові пільги, організації повинні чітко дотримуватись напрямків використання і розподілу отриманих доходів. Так, отримані доходи повинні використовуватись тільки для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової профспілкової організації; реалізації мети та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.
Крім того, слухачам семінару нагадали про особливості звітування до фіскальних органів. Для неприбуткових профспілкових організацій передбачена особливість подання звіту, вони звітують лише у разі порушень вимог неприбутковості. Тобто професійні спілки, їх об'єднання та організації, які відповідають вимогам неприбутковості, можуть не подавати профільну та фінансову звітність.
Також фахівці ГУ ДФС у Запорізькій області розповіли про оподаткування виплат профспілкових організацій. З урахуванням встановленого в 2018 році розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо сума виплат чи відшкодувань члену профспілки не перевищує 2470 грн., то вона не включається до оподатковуваного доходу такої особи, тобто не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.
Сума нецільової благодійної допомоги, що надається профспілковою організацією фізичній особі у розмірі, який у 2018 році не перевищує 2470 грн., також не оподатковується податком на доходи фізичних осіб і військовим збором.
Разом з тим, лектори-податківці нагадали запорізьким освітянам про необхідність задекларувати доходи, з яких не були утримані податки у 2017 році. Деталі деклараційної кампанії були викладені у додаткових матеріалах, які отримав кожен учасник семінару.

Переглядів: 256

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]