Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Про "Єдине вікно" і не тільки… дізнались студенти на Запорізькій митниці

Новітні інформаційні технології фіскальної служби, які відкривають додаткові можливості для бізнесу, а також особливості їх практичного застосовування цікавлять не тільки бізнесменів та представників підприємств, а і майбутніх платників податків. Тож, сьогодні гостями запорізьких митників були студенти, які нині опановують професії економіста, бухгалтера, юриста, митника та податківця. За участю в. о. заступника начальника Запорізької митниці ДФС Артема Ченцова та співробітників митниці для них було проведено екскурсію на двох митних постах.
Із особливостями роботи працівників служби знайомив начальник митного посту "Запоріжжя-центральний" Олександр Бєлінський. Він зазначив, що фахівці підрозділу здійснюють митне оформлення зовнішньоекономічних операцій, зокрема, поставок товарів для різних сфер виробництва і торгівлі.
Студенти активно цікавились роботою системи "єдиного вікна", яка дозволяє в режимі он-лайн проводити усі види державного контролю під час експортних та імпортних операцій. Саме за допомогою цього дистанційного механізму на Запорізькій митниці лише у минулому місяці було оформлено понад 84 відсотки митних декларацій. Загалом, сьогодні суб'єкти ЗЕД в електронний спосіб подають до митних органів майже сто відсотків документів.
Під час екскурсії молодь дізналася про запроваджені електронні сервіси у діяльності співробітників митниці.
Пізнавальним та насиченим став візит студентів до запорізького міжнародного аеропорту. Начальник митного поста "Запоріжжя-аеропорт" Денис Грищенко докладно розповів про особливості митного контролю громадян, які прибувають до нашого міста або відлітають рейсами міжнародних авіасполучень.
Фахівці кінологічної служби відділу митного оформлення разом із помічником – службовою собакою Вікі організували тренування з виявлення у багажі пасажирів заборонених до перевезення речей, зокрема, наркотиків та зброї. Деякі зі студентів навіть мали можливість на собі випробувати роль потенційного порушника. У ході експерименту спанієль Вікі швидко знайшла у речах «контрабанду».
Крім того, ручна поклажа громадян проходить обов'язкову перевірку через скануючий апарат. Демонструючи його дію, митники показали процес виявлення в одному з чемоданів автоматичної зброї.
Наприкінці екскурсії працівники митниці розповіли про інші види митного контролю та оформлення, основні функції спеціалістів, а також запросили майбутніх фахівців до роботи у лавах фіскальної служби.

Переглядів: 390

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]