Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Оприлюднено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо критеріїв визначення осіб з високими статками»

Міністерством фінансів України оприлюднено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо критеріїв визначення осіб з високими статками».
Проект розроблено з метою підвищення рівня податкової дисципліни серед платників податків – фізичних осіб зі значними доходами та поліпшення ефективності контролю з боку держави в частині повноти та своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору з отриманих доходів.
Законопроектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України та Закону України «Про банки і банківську діяльність», а саме:
- запровадити критерії визначення фізичних осіб з високими статками, взяття такої категорії на облік та щорічне подання податкової декларації незалежно від утримання податковими агентами податку на доходи фізичних осіб та військового збору з їх доходів;
- надати повноваження ДФС отримувати доступ до інформації про банківські рахунки зазначеної категорії фізичних осіб;
- розширити обсяг інформації, що надаватиметься банківськими установами на письмову вимогу органів доходів і зборів щодо банківських рахунків осіб з високими статками, за умови належного захисту таких даних.
Законопроектом визначені три критерії для визначення осіб з високими статками. Зокрема, громадянин може бути кінцевим бенефіціарним власником великого платника податків; мати загальний оподатковуваний дохід за попередній рік в 50 млн грн; мати пряме або опосередковане володіння 10% і більше юрособи-нерезидента, який задекларував дохід за попередній рік 10 млн євро й більше.
Проект зазначеного регуляторного акта розміщено на офіційній сторінці Міністерства фінансів України (www.minfin.gov.ua) у рубриці «Проекти регуляторних актів для обговорення» розділу «Проекти документів».
https://www.minfin.gov.ua/news/view/proekty-rehuliatornykh-aktiv-dlia-obhovorennia-?category=aspekti-roboti

Переглядів: 221

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]