Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини з податкової

У Запоріжжі представники влади та науковці обговорили питання митної політики

Сучасна митна політика: перспективи та економічні і правові аспекти – ці теми зібрали експертів, науковців та практиків за круглим столом, засідання якого відбулося сьогодні у Класичному приватному університеті.
Участь у науково-практичному заході взяли керівники Запорізької митниці ДФС та університету, представники фіскальної служби та інших організацій й відомств.
Говорячи про правові засади митної справи в Україні, начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев підкреслив, що завдяки останнім змінам у національному законодавстві суттєво зменшились адміністративні та економічні перешкоди для залучення іноземних інвестицій. Крім того, спостерігається позитивна динаміка зовнішньоторговельного обігу. У Запорізькому регіоні у поточному році обсяги торгівлі збільшилися майже на 30 відсотків.
Керівник митниці відзначив, що пріоритети роботи митних органів орієнтовані на сервіс, мінімізацію документообігу, прозорість та зручність митних процедур, запровадження новітніх інформаційних технологій за міжнародними стандартами.
Для забезпечення зовнішньоекономічної діяльності фахівці Запорізької митниці упродовж п'яти місяців 2018 року оформили понад 26 тисяч митних декларацій, що на 10 відсотків більше, ніж у 2017 році. Також на 10 відсотків скоротився середній час їх оформлення, який нині складає 74 хвилини. Про зручність і ефективність он-лайн взаємодії свідчить і той факт, що на сьогодні електронне митне декларування майже досягло стовідсоткової позначки, а за принципом "єдиного вікна" запорізькі підприємства здійснюють митне оформлення у 89 відсотках. Це втричі перевищує минулорічний показник.
Керівник митниці наголосив, що серед стратегічних завдань митниці є забезпечення розвитку інформаційних технологій та вдосконалення підходів до управління митними ризиками.
На засіданні учасники обговорили ряд інших актуальних питань, зокрема, проблеми та перспективи співпраці митниці та бізнесу, національні та міжнародні аспекти митного регулювання, системи управління митною справою в Україні, економічної безпеки держави, боротьби з контрабандою та порушенням митних правил.

Переглядів: 206

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]