Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини з податкової

Юліана Козаченко: "За порушення у готівкових операціях запорізьким суб'єктам господарювання донараховано 1,7 мільйона гривень"

У сфері контролю за готівковими операціями співробітники фіскальної служби Запорізької області провели з початку року близько 200 перевірок, що майже на 10 відсотків менше, ніж торік. За виявлені порушення касової дисципліни донараховано 1,7 мільйона гривень.
Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, на даний час суб'єкти господарювання узгодили 85 відсотків сум штрафних санкцій та вже сплатили до бюджету понад 1,2 мільйона.
Серед найпоширеніших випадків недотримання правил – невидача покупцям фіскальних чеків, торгівля без касових апаратів, неведення обліку готівки, невідповідність законодавчо встановлених цін на підакцизну продукцію та інші.
Наприклад, у ході перевірки одного з торгових об'єктів м. Запоріжжя працівники ДФС області виявили порушення законодавства. Зокрема, зафіксовано факт торгівлі без реєстратора розрахункових операцій, на місці проведення розрахунків сума готівки не відповідала денному звіту РРО, готівкові кошти не були оприбутковані у книгах обліку. Крім того, алкогольні напої продавалися за цінами нижче мінімальних, а ціни на сигарети перевищували максимальні роздрібні.
За результатами перевірки суб'єкту господарювання донараховано майже 40 тисяч гривень штрафних санкцій.
Нагадуємо, що за порушення порядку використання РРО, вчинене вперше, передбачено штраф у розмірі 1 гривні, за кожне наступне (виявлене в ході повторних перевірок) – 100 відсотків вартості проданих з порушеннями товарів (послуг). Крім того, встановлені інші санкції за нехтування вимогами Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".
Фіскальна служба області закликає представників торгівлі чітко дотримуватися норм законодавства, що регулює розрахункові операції та обіг підакцизної продукції.

Переглядів: 185

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]