Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

У Запорізькій області підбито підсумки заходів з детінізації агросектора

Сьогодні, 7 вересня, у Приморську відбулося виїзне спільне засідання колегії Запорізької обласної державної адміністрації та Ради регіонального розвитку області, участь у якій взяли керівники обласної влади, фіскальної служби області, інших державних відомств та органів місцевого самоврядування.
Члени колегії розглянули результати проведення заходу "Врожай" у минулому році та попередні підсумки у 2018 році.
Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, регіональний захід "Врожай", який вже не один рік успішно реалізується органами влади та місцевого самоврядування під егідою обласної державної адміністрації, дає суттєві результати з наповнення бюджетів усіх рівнів. Лише минулого року проведена робота забезпечила 51 мільйон гривень додаткових надходжень.
Основні завдання, які реалізує фіскальна служба в рамках цьогорічних заходів "Врожай", це: легалізація використання земель та контроль за цільовим використанням земельних ділянок, виявлення фактів використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю, контроль за повнотою декларування доходів громадян.
Як повідомила на засіданні колегії начальник управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у Запорізькій області Олена Щедровська, у поточному році (станом на початок вересня) за результатами проведених заходів "Врожай" із роботодавцями кількість оформлених найманих працівників у сільському господарстві у порівнянні з відповідним періодом 2017 року збільшилась на 2790 осіб, по яких легалізовано доходів 12,3 мільйона. Це дозволило спрямувати до бюджетів 2,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 2,8 мільйона гривень єдиного соцвнеску та 185 тисяч гривень військового збору.
Крім того, розмір заробітних плат збільшено 4352 особам, завдяки чому легалізовано доходу 7,6 мільйона, тобто, в середньому, на одну особу рівень оплати праці підвищено на 1,7 тисячі гривень. За рахунок цього бюджети і соцфонди отримали 1,4 мільйона гривень ПДФО, 1,7 мільйона гривень ЄСВ та понад 114 тисяч гривень військового збору.
Поряд із цим серед пріоритетних напрямів роботи фіскальної служби разом із іншими органами влади у рамках заходів "Врожай" – залучення до декларування і оподаткування фізичних осіб-одноосібників, які отримують прибутки від реалізації сільгосппродукції, вирощеної на власних угіддях, контроль за належним оформленням та реєстрацією договорів оренди земельних ділянок державної та комунальної форм власності, виявлення сільськогосподарських земель, що використовуються не за цільовим призначенням та інші.

Переглядів: 197

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]