Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Господарська діяльність закладів охорони здоров’я: фіскальна служба роз'яснила нюанси оподаткування

Започаткована медична реформа передбачає впровадження з наступного року новацій, які стосуються системи фінансування та господарської діяльності медичних закладів. Основні аспекти цих нововведень стали предметом обговорення конференції, що зібрала керівників та працівників медичних закладів з усього регіону.
До роботи конференції долучилися і представники фіскальної служби Запорізької області. Адже одним із напрямів реформування є перетворення закладів охорони здоров'я з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства. Тож медикам важливо знати все про підготовку статутних документів, подання податкової звітності, сплату податків та зборів.
У своїй доповіді заступник начальника управління адміністрування податку на прибуток Головного управління ДФС у Запорізькій області Ольга Богданова детально розповіла про чинну систему оподаткування. Зазначивши, що для комунальних некомерційних підприємств, які здійснюють діяльність як лікарні, аптеки, санаторно-курортні заклади тощо, та мають статус закладу охорони здоров'я, податкове законодавство передбачає звільнення від оподаткування ПДВ операцій з надання ними послуг (постачання товарів, робіт) з охорони здоров'я.
Крім того, якщо господарська діяльність медзакладів не передбачає одержання прибутку, то вони можуть набути статус неприбуткової установи (організації), що звільняє їх від сплати податку на прибуток. Представниця ДФС області також докладно розповіла про критерії і умови перебування у реєстрі неприбуткових установ та організацій, а також наголосила, що такі платники зобов'язані подавати податкову та фінансову звітність до фіскальної служби про використання ними отриманих доходів.
Спікер ДФС області звернула увагу учасників конференції на особливості оподаткування закладів охорони здоров'я податком на нерухомість, платою за землю, податком на доходи фізичних осіб та єдиним соціальним внеском.

Переглядів: 180

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]