Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини з податкової

У Запорізькій області власники майже 95 відсотків легально ввезених автомобілів скористалися пільгами при розмитненні

У Запорізькій області у період з серпня 2016 року по 31 липня 2018 року ввезено з-за кордону 907 легкових автівок. Власники 859 транспортних засобів скористалися пільгами при їх розмитненні.
Найбільш популярними марками серед імпортованих авто стали Volkswagen (203), Renault (121), Nissan (76), Ford (65), Mercedes-Benz (63) та Skoda (50). Із загальної кількості 77 автомобілів мають електричний тип двигуна, 524 – дизельний, 297 – бензиновий тощо.
Під час митного оформлення транспортного засобу його власник надаєдо митного органу інвойс, що містить відомості щодо вартості автомобіля, у тому числі, якщо він був придбаний на інтернет-аукціоні. Розрахунок митної вартості авто складається з вартості самого транспортного засобу, суми зборів (якщо такі передбачені інтернет-аукціоном), вартості їх страхування (якщо здійснювалося) та перевезення (фрахту) до моменту перетинання ними митного кордону України.
При митному оформленні автівок та електромобілів громадяни можуть скористатися пільгами.
По-перше, до кінця цього року звільнені від оподаткування акцизним податком та податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.
По-друге, до 31 грудня 2018 року знижено ставки акцизного податку на легкові автомобілі та інші моторні транспортні засоби, призначені для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі, що були у використанні.
Однак, знижені ставки акцизного податку не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони:
 мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом України;
 вироблені до 1 січня 2010 року;
 ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду в кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року.
Під час оформлення фахівці митниці ретельно перевіряють надану платником інформацію, зіставляють дані та інші відомості, що дають право на преференції. Серед найбільш поширених випадків надання недостовірних відомостей, які використовують порушники під час розмитнення автомобілів – заниження реальної вартості автомобілів, оскільки мито та податок на додану вартість стягується у відсотках від вартості транспортних засобів; завищення року виготовлення автомобілів, адже для транспортних засобів, виготовлених до 2010 року, діють більші ставки акцизного податку аніж для транспортних засобів, виготовлених після 1 січня 2010 року.
Аби уникнути штрафних санкцій, фахівці Запорізької митниці застерігають громадян сумлінно виконувати норми законодавства.

Переглядів: 225

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]