Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Оподаткування адвокатської діяльності: запорізькі податківці роз'яснили нюанси законодавства

Сьогодні у фіскальній службі Запорізької області відбувся семінар для адвокатів, помічників, стажерів та підприємців, які надають правову допомогу, з актуальних питань застосування законодавства та оподаткування адвокатської та підприємницької діяльності.
У його роботі взяли участь керівництво та фахівці ГУ ДФС у Запорізькій області, представники Громадської ради при фіскальній службі регіону на чолі з Світланою Проніною, а також керівники та члени Національної асоціації адвокатів України та представники адвокатури з декількох регіонів.
Відкриваючи захід, заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Руслан Рачинський наголосив на актуальності запропонованих для обговорення питань і підкреслив, що оподаткування адвокатської діяльності потребує окремої уваги. Він також зазначив, що такий формат діалогу є ефективним інструментом для запобігання виникненню спірних ситуацій у подальшій взаємодії.
Під час семінару учасникам були роз'яснені організаційні форми адвокатської діяльності, особливості оподаткування доходів адвокатів, підприємців, що надають правову допомогу в рамках підприємницької діяльності, адвокатського бюро та адвокатського об'єднання. Зокрема, на цих та інших питаннях докладно зупинились заступник голови Громадської ради при ГУ ДФС у Запорізькій області Лариса Церетелі та представники Національної асоціації адвокатів.
Фахівці фіскальної служби окрему увагу приділили порядку взяття на податковий облік фізичної особи, яка має намір провадити незалежну професійну діяльність, а також сплаті податків і єдиного соціального внеску фізичними особами, які мають статус адвоката.
Крім того, були розглянуті питання реалізації функцій податкового агента, оподаткування заробітної плати, виплат за трудовими і цивільно-правовими договорами, дивідендів, а також надання звітності.
У ході семінару представники органів ДФС області надали консультації щодо практичних питань стосовно сплати податків і зборів, які виникають у діяльності адвокатів, адвокатських бюро та об'єднань.

Переглядів: 185

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]