Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Оголошення

УВАГА МЕШКАНЦЯМ ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ!

УВАГА МЕШКАНЦЯМ ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ!

У зв’язку з надходженням осінньо-зимового періоду 2020/21 року та з метою недопущення збільшення заборгованості населення з оплати комунальних послуг, а також для забезпечення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг в Україні діє програма житлових субсидій.
Завдякі цій программі малозабезпечені громадяни оплачують не повну вартість житлово – комунальних послуг, а лише частину платежу, яка залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.
Що менші доходи домогосподарства, то меншою є частка обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.
Для призначення житлової субсидії особа подає до управління соціального захисту населення райдержадміністрації (далі – управління) заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за встановленими формами.
Заява та декларація можуть бути подані управління особисто, або надіслані поштою чи в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.
У разі утворення об’єднаної територіальної громади заяви з необхідними документами для призначення житлових субсидій приймаються уповноваженими особами, що визначені виконавчими органами ради об’єднаної територіальної громади, та передаються управлінню соціального захисту населення.
Відповідно до підпункту 5' пункту14 Положення житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо структурними підрозділами з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації підприємствами - надавачами житлово-комунальних послуг) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсвдії.
До суми такої заборгованості за послугу з постачання та розподілу природного газу не включається заборгованість, що нарахована виконавцем комунальної послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу та у зв’язку з приведенням об’єму використаного побутовими споживачами природного газу у відповідність до стандартних умов при здійсненні відповідних комерційних розрахунків.
Разом з тим, існує механізм реструктуризації, заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг на підставі укладеного договору з надавачами цих послуг, що надасть змогу в подальшому призначити субсидії. Таким чином, найбільш вразливі категорії населення забезпечуються державною підтримкою.
Адреса управління: м.Запоріжжя, вул.Розенталь 3-А
Електронна адреса: 2311_uszn@ukr.net;

Вівторок, 20 Жовтня 2020 11:06 | Переглядів: 240

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]