Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Інформація для ЗМІ

До уваги сільгоспвиробників

Сигналізаційне повідомлення.

В результаті проведеного моніторингу фітосанітарного стану посівів озимих культур Запорізької області спеціалістами управління фітосанітарної безпеки виявлені вогнища розвитку мишоподібних гризунів на сільськогосподарських угіддях.

З настанням холодного періоду цієї осені очікується інтенсивне заселення мишоподібними гризунами посівів озимого ріпаку, озимих зернових і багаторічних трав. Щоб не допустити пошкодження посівів гризунами слід проводити систематичне обстеження посівів. Мишоподібні гризуни характеризуються інтенсивним розмноженням, тому швидко відновлюють свою чисельність, крім того, здатні до міграції на відстані від 3км до 5км, віддаючи перевагу полям з добре розвиненим густим травостоєм. З метою недопущення масового розвитку гризунів при шкодочинному порозі необхідно провести комплекс захисних заходів відповідно до регламентів застосування біологічних та хімічних препаратів, норм та санітарних правил. Економічний поріг шкодочинності для мишоподібних гризунів на зернових культурах та ріпаку – 3 жилих колоній на 1га, на багаторічних травах – 5 жилих колоній на 1га.

Потрібно пам’ятати, що застосування навіть найефективніших хімічних засобів не врятує від повторного заселення полів гризунами, тому необхідно постійно спостерігати за розвитком і поширенням цього виду шкідливого організму. Після проведення захисних заходів необхідно визначити біологічну ефективність і у разі низького показника провести повторну обробку. Багаторазове використання принади з одною діючою речовиною сприяє формуванню резистентності, тому при виготовлені принад краще чергувати застосування препаратів з різними діючими речовинами.

З надання консультації по обстеженню сільськогосподарських угідь на виявлення мишоподібних гризунів та застосування принад звертайтесь до спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та спеціалістів управління фітосанітарної безпеки в районах.



Середа, 10 Жовтня 2018 14:21 | Переглядів: 231

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]