Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПОРЯДОК організації протиепідемічних заходів, у разі виявлення коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях спільного проживання, у Запорізькій області

1. Цей порядок визначає процедуру організації протиепідемічних заходів у разі виявлення коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях спільного проживання, а саме в гуртожитках, будинках-інтернатах для осіб похилого віку та інвалідів, дитячих будинках - інтернатах (далі - Заклади).
2. При виявленні коронавірусної хвороби COVID-19 серед осіб, які проживають та перебувають в Закладах, фахівці ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» спільно з лікарями загальної практики – сімейними лікарями центрів первинної медико-санітарної допомоги проводять епідеміологічне розслідування та встановлюють контактних осіб.
3. Особи з підозрою на коронавірусну хворобу COVID-19 підлягають госпіталізації або, в виключних випадках, при наявності відповідних умов самоізоляції у відповідності до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба COVID-19».
4. Контактні особи підлягають самоізоляції у відповідності до галузевих стандартів в сфері охорони здоров’я та в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами). Проводиться однократне обстеження в ПЛР на SARS-CoV-2 особам, що були у близькому контакті із захворілим. Після ізоляції хворих фахівці ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводять заключну дезінфекцію.
5. Особам, які знаходяться на самоізоляції в Закладі, має бути забезпечено медичне спостереження, доставка харчових продуктів, медикаментів, засобів гігієни, особистих речей, з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів.
6. Особам, які знаходяться на самоізоляції в Закладі, у разі необхідності, має бути надана медична допомога відповідно до Стандартів надання медичної допомоги хворим на COVID-19.
7. Доступ до Закладу має бути обмежено на вході та виході, що забезпечує доступ до місць самоізоляції осіб. При реєстрації поодиноких випадків захворювання межі обмеження можуть визначатися, в залежності від особливостей вогнища, блоком, поверхом. В разі реєстрації повторних випадків захворювання відповідні заходи застосовуються на всьому об’єкті.
8. Особи, які перебувають в приміщенні Закладу у зв’язку з виконанням службових обов’язків, використовують засоби індивідуального захисту відповідно Додатку 6 до Стандартів медичної допомоги «COVID-19».
9. Головне управління Національної поліції в Запорізькій області, Управління патрульної поліції в Запорізькій області, військові частини Національної гвардії України, після одержання інформації щодо встановлення режиму самоізоляції в Закладах, невідкладно вживають заходи щодо контролю за дотриманням режиму самоізоляції шляхом забезпечення, за потреби, чергування біля місць самоізоляції осіб, для оперативного реагування на випадки порушення умов самоізоляції.
10. Органи соціального захисту населення забезпечують соціальний супровід осіб, що проживають в Закладах та перебувають в самоізоляції, шляхом організації допомоги у вигулі тварин, доставці продуктів харчування, засобів гігієни, лікарських засобів та медичних виробів.

Заступник начальника регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник директора Департаменту – начальник управління реформ та розвитку медичної допомоги Департаменту охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації Марина ВОЛОВИК

 

Вівторок, 05 Травня 2020 11:07 | Переглядів: 408

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]