Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У кожній області послаблення карантинних обмежень відбуватиметься окремо

За останню добу на обласну гарячу лінію контактного центру надійшло чимало звернень, які стосуються теми послаблення карантинних обмежень. Багато жителів Запорізького регіону трактують останні новини, як повне зняття карантинних обмежень. Втім, це не так.

Вчора Кабінет Міністрів України продовжив карантин в Україні до 22 травня. А 11 травня буде скасована частина обмежувальних заходів. У Постанові зазначається, що у кожному регіоні відбудуться різні послаблення, в залежності від епідеміологічної ситуації. Адже є області, в яких досить високий рівень захворюваності на коронавірус.

Зазначимо, на ранок 5 травня у Запорізькій області зареєстровано 287 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За добу побільшало лише на два пацієнти у Запоріжжі.

Серед запланованих послаблень є наступні: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, перукарень, салонів краси, літніх майданчиків кафе і ресторанів. Також Уряд розглядає можливість дозволити роботу закладів громадського харчування на винос, оптову і роздрібну торгівлю непродовольчими товарами (окрім зон розваг та фудкортів у ТРЦ); роботу закладів побутового обслуговування, музеїв, бібліотек, а також тренування спортивних команд на закритих базах тощо.

Фінальний текст постанови буде доопрацьовуватися Міністерством охорони здоров’я разом із іншими відомствами протягом декількох днів.

Жителі Запорізької області, закликаємо вас поставитись відповідально до запроваджених послаблень. До 11 травня ми просимо дотримуватися усіх правил. Це не тільки заклики Уряду, а і лікарів, які зараз фактично на передовій. Дуже важливо правильно завершувати процес карантину.

З будь-яких питань можна звертатись на цілодобову гарячу лінію за номером: 0-800-503-508.

 

За матеріалом департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА



Вівторок, 05 Травня 2020 14:50 | Переглядів: 255

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]