Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

16 травня – День Європи.

Цей день став символом початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Саме прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.

Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. Оскільки День Європи – 9 травня – збігається з Днем Перемоги, в Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента №339/2003 від 19 квітня 2003 року. Цього року День Європи в Україні припадає на 16 травня.

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

Працівники культури Запорізького району щорічно відзначають цю дату. Разом зі своїми співмешканцями та аматорами готують і проводять різні за формою, але єдині за змістом, цікаві заходи. На цей час вони також готуються та будуть проведені у режимі онлайн, про що оперативно буде висвітлено для усіх бажаючих на сайтах місцевої влади та сторінці фейсбуку «КУЛЬТУРА ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ».

А цього дня давайте побажаємо собі та кожному терпіння і рішучості у справі становлення України в якості дійсно європейської держави, усім чистого неба над головою, спокійного й радісного життя!

                               Шляхом єдиним, прямуй до мети,

                               Європа – це дім, де живем я і ти.

Добра, миру, злагоди ! Живімо з Європою!



П'ятниця, 15 Травня 2020 09:59 | Переглядів: 381

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]