Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Нарада з головами та представниками територіальних громад Запорізького району

17 травня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Світлани Чудеснової відбулася онлайн-нарада (з використанням платформи ZOOM) з головами та представниками громад, що розташовані на території новоутвореного Запорізького району.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Верховної ради України №807-IX від 17 липня 2020 року було створено Запорізький район, до складу якого увійшло 17 територіальних громад, а саме 2 міські: Запорізька, Вільнянська; 4 селищні: Кушугумська, Новомиколаївська, Тернуватська, Комишуваська; та 11 сільських: Матвіївська, Михайлівська, Михайло-Лукашівська, Павлівська, Петро-Михайлівська, Біленьківська, Долинська, Новоолександрівська, Степненська, Широківська, Таврійська.

Зустріч в такому форматі та колі запрошених відбулася вперше. На нараді було обговорено ряд важливих питань щодо подальшої взаємодії Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області з громадами Запорізького району. Звертаючись до присутніх Світлана Чудеснова наголосила на покращенні виконавської дисципліни працівниками територіальних громад щодо надання інформації Запорізькій райдержадміністрації.

В ході наради начальником відділу сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області Тетяною Ширіною було висвітлено питання щодо порядку та надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Також актуальним на сьогодні є організація оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, протягом поточного року. Було окреслено завдання та порядок інформування щодо його виконання.

До присутніх звернулася начальник відділу контролю за наданням соціальної підтримки та нагляду за правильністю призначення (перерахунку) пенсій управління соціального захисту населення Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області Наталя Шатохіна, яка довела до учасників наради інформацію щодо заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування суб’єктів господарювання, які зареєстровані в Запорізькому районі та закликала керівників територіальних громад до співпраці з питання погашення заборгованості.

Алєся Авдєєва, начальник служби у справах дітей Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області, звернулася до присутніх на нараді голів територіальних громад з проханням привести у відповідність до діючого законодавства штатну чисельність працівників служби у справах дітей та облаштувати приміщення для працівників служби у справах дітей, а також створити комісії з питань захисту прав дитини.

Підсумовуючи, слід відмітити, що нарада пройшла у вигляді конструктивного діалогу, була насиченою і змістовною. Керівництво райдержадміністрації планує і в подальшому застосовувати такий формат спілкування для доведення інформації до територіальних громад Запорізького району та вирішення поточних питань.

 

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



Понеділок, 17 Травня 2021 12:46 | Переглядів: 182

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]