Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

МАЛА ПРИВАТИЗАЦІЯ – ШАНС ВІДКРИТИ ВЛАСНУ СПРАВУ

Про це на пресконференції говорив голова облдержадміністрації Олександр Старух. Одним із пріоритетів на цей рік держава визначила малу приватизацію. Уже сьогодні у нашій області через систему «Прозоро» продають 19 об’єктів державної власності.

Більшість з виставлених на продаж лотів – нежитлові будівлі. Нові власники зможуть дати друге життя цим спорудам, провести реконструкцію, відкрити сімейний бізнес, переобладнати під виробництво або торгівлю.  Взяти участь в аукціонах можуть всі бажаючі, а нові пропозиції з’являються щотижня. 

  • Зараз ми активно працюємо із Фондом Держмайна по передачі на баланс громад гуртожитків та об’єктів інженерної інфраструктури. Інвентаризацію свого майна мають зробити і органи місцевого самоврядування. Державне та комунальне майно має використовуватись з користю для людей, - наголосив Олександр Старух. 

Перелік доступних для приватизації об’єктів доступний на сайті фонду держмайна. Раніше інформація про доступні лоти публікувалася лише в газеті “Вісник приватизації”, проте ФДМ запустив зручний сервіс, де тепер можна знайти усі наявні пропозиції. Це гарантує доступ до аукціонів для всіх охочих та виключає можливість маніпуляцій. 

У 2020 році програма приватизації дозволила залучити до державного та місцевих бюджетів 3 млрд гривень. Цього ж року планку встановили ще вище - на аукціонах планується отримати 12 млрд гривень надходжень.

Відповідно до закону, до малої приватизації належать активи, вартість яких не перевищує 250 млн грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



Четвер, 20 Травня 2021 09:12 | Переглядів: 250

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]