Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРОБЛЕМИ МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ МАЄ ВИРІШУВАТИ ОБРАНЕ НАРОДОМ КЕРІВНИЦТВО ГРОМАД

21 травня в обласному контактному центрі відбулася пряма телефонна лінія з мешканцями області, під час якої з громадянами поспілкувався голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

До очільника області за допомогою звернулися жителі обласного центру, м. Дніпрорудне, м. Гуляйполе, Пологівського, Василівського, Мелітопольського та Запорізького районів.

Найбільше звернень громадян стосувались питань житлово-комунальної сфери та земельних спорів. Зокрема, один із мешканців Василівського району повідомив, що в його будинку відімкнули газопостачання на підставі витоку газу і повторно не підключили. Однак, як стверджує чоловік, ніякого витоку ним не виявлено. Також на проблеми з газопостачанням поскаржилася мешканка обласного центру. За її словами у багатоквартирному будинку через борги незареєстрованих мешканців вже декілька років як відключили газ і ніхто не вирішує проблему.

Зверталися жителі області і стосовно питань сфери соціального захисту та охорони здоров’я. Один із мешканців Пологівського району звернувся за роз’ясненнями, як йому, ліквідатору аварії на ЧАЕС, отримати посвідчення. Інший заявник – житель Запоріжжя, інвалід з дитинства – звернувся з проханням до представників влади приділити увагу оновленню медичного обладнання в Центрі медико-соціальної експертизи. Чоловік також висловив слова вдячності лікарям, які щодня рятують життя мешканців області.

Турбують громадян також питання благоустрою території їх громад. Житель м.Дніпрорудне повідомив, що після ремонту набережної виконавці робіт не нанесли на проїжджу частину дороги жодних розміток пішохідних переходів та ніяк не реагують на його зауваження. Інша мешканка м.Дніпрорудне звернулася до очільника області з питанням, що робити, коли потрібні кошти на реконструкцію школи, і хто взагалі має опікуватися станом майна освітнього закладу.

Керівник Запорізької ОДА прокоментував, що майно шкіл, лікарень, закладів культури та інших соціально значимих об’єктів передане на баланс громади, а тому органи місцевого самоврядування, як нові власники, мають опікуватися його станом.

  • Всі питання місцевого значення має вирішувати обране народом керівництво громад. В ході реформи децентралізації місцеві органи отримали значні повноваження. Однак, вони мають і нести відповідальність. В першу чергу, перед людьми, що їх обрали, - підкреслив Олександр Старух.

Голова обласної державної адміністрації уважно вислухав кожного із громадян та запевнив, що відповідно до норм чинного законодавства всі вони отримають офіційну відповідь.

  • Наші спеціалісти детально вивчатимуть кожне звернення, а за окремими питаннями буде вжито оперативних заходів реагування, - зазначив очільник області.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



П'ятниця, 21 Травня 2021 09:04 | Переглядів: 187

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]