Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ПІДСТАНЦІЇ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ ОТРИМАЛИ НОВИЙ ТРАНСПОРТ

У Запорізьку область від Міністерства охорони здоров'я надійшли 26 сучасних швидких.Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух оглянув нову техніку і поспілкувався з медиками, які будуть її обслуговувати.

Як повідомив директор КНП «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Костянтин Малашенко, у область надійшли 24 автомобілі типу В та 2 реанімобілі типу С. Їх загальна вартість - понад 50 млн грн. За словами працівників швидкої допомоги, настільки масштабного оновлення рухомого складу не було за всі роки незалежності України.

  • Вітаю всіх з цим чудовим днем. Держава виконує свою основну функцію - дбає про добробут та безпеку громадян. Нові автомобілі медичної допомоги, реконструйовані приймальні відділення опорних лікарень та оновлені автошляхи, по яких хворих доставлятимуть до лікарень - це все в сукупності значно підвищує якість життя людей. У цій роботі ми не збавляємо темп. Цьогоріч у планах - завершити реконструкції в лікарнях та відремонтувати всі державні дороги, а про місцеві автошляхи вже мають подбати громади. Розвиток медицини залишається пріоритетом для обласної влади, - зазначив Олександр Старух під час урочистої церемонії передачі ключів від швидких.

Автомобілі будуть передані до структурних підрозділів, що забезпечують надання екстреної медичної допомоги на територіях. Новий транспорт, в першу чергу, підсилить підстанції швидкої допомоги приморських територій, де от-от стартує курортний сезон. Близько 11 автомобілів залишиться в обласному центрі. Решту ж рівномірно розподіляють між районами області.

Нові швидкі типу В на базі Citroen Jumper та Renault Master обладнані сучасною медичною апаратурою відповідно до європейських стандартів. В авто встановлено дефібрилятор, електрокардіограф (з функцією передачі сигналу на відстань), апарат для кисневої підтримки, апарат для дозованої подачі лікарських засобів тощо.

Два спеціалізованих автомобіля типу С - це справжня «реанімація на колесах». Окрім стандартного обладнання у них встановлено апарати ШВЛ, які можна застосовувати для лікування людей будь-якого віку, система зв'язку з телеметричним центром, що дозволить оперативно передати всю інформацію про пацієнта вузьким спеціалістам, та гідропневматичні ноші, щоб максимально безпечно транспортувати важких хворих на далеку відстань, не завдаючи їм нових ушкоджень в дорозі.

Оновлення автомобілів швидкої медичної допомоги області продовжується. Всього до кінця року планується отримати понад 70 нових швидких - це близько половини необхідного для медиків автопарку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Понеділок, 31 Травня 2021 12:48 | Переглядів: 157

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]