Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЕКОЛОГІЯ – ЦЕ СПІЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ОБЛАСНОЇ ВЛАДИ ТА КОЖНОЇ ГРОМАДИ

Про проблеми довкілля голова обласної державної адміністрації Олександр Старух говорив із користувачами Фейсбук. Для вирішення екологічних проблем потрібен комплексний план та спільна робота. Ця проблематика включає кілька аспектів – забруднення повітря заводами та автомобілями, брудна вода та якість продуктів.

  • Має бути програма, а під програму - плани дій. Досі їх не було. Тому ми вже приступили до розробки програми, в першу чергу, заходів із покращення атмосферного повітря, - прокоментував керівник ОДА.

Кожне питання треба вирішувати системно. Наприклад, щоб правильно утилізувати відходи, треба знати, з якого матеріалу зроблені сміттєві пакети, чи відповідає сміттєвий бак вимогам і чи законно вивозиться сміття на полігон.

  • Є речі, на які ми можемо прямо впливати і це поступово робимо. Вперше ця робота стала системною, - зазначив Олександр Старух.

Але ключі від чистого повітря, на жаль, знаходяться не в обласному центрі. З 2015 року дозволи на викиди найбільшим підприємствам надає Міндовкілля, а не місцева влада.

  • Раніше хоч був діалог з громадою, яка в особі депутатів і брала на себе відповідальність, узгоджувала чи не узгоджувала всі викиди. А нині це робить Міністерство. Однак модель не працює, бо посадовці живуть у Києві, а приймають рішення щодо Запоріжжя, Івано-Франківська чи Одеси. І це не правильно, потрібні законодавчі зміни - наголосив Олександр Старух.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



П'ятниця, 04 Червня 2021 14:03 | Переглядів: 233

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]