Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Всесвітній день донора крові

Всесвітній день донора крові проводиться щороку 14 червня. Мета Всесвітнього дня донора крові - підвищити обізнаність усього світу про потреби в безпечної крові та її продуктах для переливання і про важливість безоплатного добровільного донорства крові для національних систем охорони здоров'я.

Особливий упор в рамках кампанії цього року робиться на роль молоді в забезпеченні безпечних запасів крові. Молоді люди в багатьох країнах беруть найактивнішу участь в заходах та ініціативах, метою яких є забезпечення безпечних запасів крові за допомогою безоплатного добровільного донорства крові. Більшу частину населення в багатьох країнах утворюють молоді люди, які, як правило, є ідеалістами і сповнені ентузіазму і творчої енергії.

За статистикою, один донор може врятувати життя трьох людей. В Україні показники донорства крові невисокі, її недостатньо.

Заклади охорони здоров’я систематично беруть участь в пропагуванні серед населення безоплатного донорства крові. Медичними працівниками проводяться індивідуальні бесіди та роз’яснювальна робота, організація Днів донора. Нажаль, рівень загальної захворюваності населення щорічно зростає, все більше осіб, які прагнуть стати донорами крові, під час попереднього обстеження не проходять відбір. Тому ми звертаємося до всіх, хто не має медичних протипоказань до здачі крові, залучитися до лав безоплатних донорів.



П'ятниця, 11 Червня 2021 10:46 | Переглядів: 269

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]