Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Запорізька область перевиконала бюджет на 225 мільйонів гривень

07.10.2021 відбулося пленарне засідання 5-ї позачергової сесії Запорізької обласної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяв участь голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух. 

Серед питань, що розглядали депутати - перерозподіл профіциту обласного бюджету на реалізацію соціально-важливих проєктів. Дохідна частина загального фонду обласного бюджету за 9 місяців поточного року виконана на 111,0 %, а це додаткові 224,4 млн грн. Найбільше перевиконання плану становило по податку на прибуток підприємств – 186,8 млн грн та рентній платі за користування надрами для видобування залізних руд – 34,9 млн грн.

 

Як зазначив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, позитивна фінансова динаміка дає нові можливості розвитку регіону.

  •  Цього року відбулося зростання економіки: на 6.4% маємо приріст у промисловості, на 3,8% - у сільському господарстві (торік було мінус 9 і 12 % відповідно). Цього року зібрали найкращий врожай за всі роки незалежності. Все це дозволило забезпечити перевиконання дохідної частини обласного бюджету на 225 млн грн. Це досить гарний показник, який демонструє, що область працює, - зазначив Олександр Старух. - Область розвивається, про це свідчать численні об’єкти «Великого будівництва», які ми реалізуємо цього року. Зокрема, вчора пройшлися з журналістами по вантовому мосту – він вже з’єднав місто й Хортицю. І разом побачили цей “пам'ятник старій політиці”, якій свідчив про державну неспроможність, - сьогодні міст швидкими темпами будується.

Запорізька обласна адміністрація запропонувала розподілити ці кошти на реалізацію додаткових заходів регіональних програм, капітальних видатків та інших нагальних потреб.

Зокрема, додаткові кошти планується виділити на програму розвитку охорони здоров’я, розбудову Національного заповідника «Хортиця», фінансування цільової програми «Назустріч людям», адресну грошову допомогу членам сімей загиблих учасників АТО\ООС, премії медалістам Олімпійських та Паралімпійських Ігор, допомогу військовим частинам, на заходи, пов’язані із захистом населення і територій від надзвичайних ситуацій та інші.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



П'ятниця, 08 Жовтня 2021 11:55 | Переглядів: 177

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]