Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Олександр Старух: Робити щеплення – це єдине правильне рішення!

На період карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, а також закладів освіти та наукових установ. До цього переліку також планується включити працівників усіх державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та працівників поштових послуг. 

Про це йшла мова під час наради голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха з керівниками підприємств та установ критичної інфраструктури області.

Рівень вакцинації у Запорізькій області недостатній.  При необхідних показниках 50-80% дорослого населення щеплено вдвічі менше.

У розрізі окремих професійних груп, зокрема, працівників критичної інфраструктури (поштовий зв'язок, морський та річковий транспорт, дорожнє господарство, авіаційний транспорт, митниця) – щеплено 4400 осіб, у тому числі отримали другу дозу – 2515; працівники паливно-енергетичного комплексу – 4268 осіб, в тому числі отримали другу дозу – 2405; працівники інших підприємств  - 33433, в тому числі отримали другу дозу – 29836.

Найнижчі темпи імунізації на таких підприємствах: ПАТ «Запоріжсталь» - 23,1%, ПрАТ «Запорізький абразивний комбінат» - 18,8%, ПрАТ «Укрграфіт» - 17,6%, ПрАТ «Запоріжкокс - 17,4%, ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» - 14,6%.

  • Ми наближаємося до «червоної» зони за рахунок недостатньої кількості  щеплених. Цю пандемію вже назвали пандемією невакцинованих. Наразі в області щеплено 90% лікарів, працює понад 80% шкіл, де щеплення зробили педагоги, у Запорізькій ОДА щеплено 84% чиновників. Тільки вакцинація зможе вберегти людей від тяжкого перебігу хвороби, від реанімації, які в нас наразі заповнені і стан медичної системи просто критичний.  Давайте вбережемо себе та своїх близьких від тяжкого перебігу хвороби. Я сподіваюсь, що керівництво заводів посилить роботу та найближчим часом вакцинує своїх співробітників, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Координаторка вакцинальної кампанії у Запорізькій області, завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень Державної установи "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" Марина Колерова розповіла, що у Запорізькій області щодня фіксується близько 700 нових захворілих, тільки вчора померло 25 людей. Щодня проводиться понад 5 тисяч щеплень, проте необхідно робити 11 тисяч на день. У 98% захворілих на коронавірус виявлено штамм «Дельта», який швидко поширюється  та має тяжкі форми перебігу хвороби.

  • Немає іншого виходу, аніж вакцинуватися. Вакцина є, вона у наявності у пунктах вакцинації. Також медики можуть приїхати на підприємство та провести щеплення для 100 або 200 працівників, - наголосила Марина Колерова.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич, вже немає часу вагатися та роздумувати. 

  • Медична система вже перевантажена, реанімації заповнені. Тим паче, що протипоказань для вакцинації практично немає. За місяць можливо зробити два щеплення та повністю себе захистити, - зазначив Олексій Кулинич.

Підбиваючи підсумки наради, голова облдержадміністрації закликав запоріжців берегти власне здоров’я та свідомо ставитися до необхідності вакцинації.

  • У нас наразі є шанс максимально щепити працівників підприємств та мешканців нашої області. Потрібно свідомо прийняти вибір. Імунітет за тиждень не формується, для цього теж повинен пройти час. Також не за горами сезон ГРВІ та епідемія може співпасти з пандемією ковіду. Робити щеплення – це єдине правильне рішення, - наголосив Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 13 Жовтня 2021 08:35 | Переглядів: 163

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]