Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В ЗАПОРІЗЬКОМУ РАЙОНІ ПРОХОДЯТЬ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

На території Запорізького району сьогодні відбуваються урочисті заходи з нагоди Дня захисників та захисниць України. В цей день ми вшановуємо всіх хто боролись і продовжують боротьбу за право бути господарями на своїй землі: українських козаків, учасників Другої світової війни, учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, осіб, які чинили опір незаконній окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, учасників боротьби за незалежність у ХХ столітті та усіх тих, хто сьогодні забезпечує захист України.

Враховуючи санітарно-епідемічну ситуацію в регіоні більшість заходів цього року пройдуть в онлайн форматі.

Громади Запорізького району підготували відео привітання керівництва громад та онлайн концерти до Дня захисників та захисниць України, Святої Покрови та українського козацтва.

В бібліотечних закладах Запорізького району проходять тематичні виставки: книжкові, виставки-інсталяції, фотовиставки; в навчальних закладах - Години мужності та патріотизму.

В деяких громадах пройдуть спортивні змагання на свіжому повітрі з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних вимог.

В населених пунктах територіальних громад району проводяться покладання квітів до меморіальних куточків, меморіальних дошок, Братських могил воїнів Другої світової війни та могил односельців – учасників АТО/ООС, які загинули за свободу та незалежність України, з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України.

Керівництво Запорізької райдержадміністрації відвідало могилу загиблого учасника антитерористичної операції Сергія Дементьєва та вшанувало пам’ять про загиблого борця за незалежність України.

Дементьєв Сергій Валерійович народився 30 травня 1984 року в місті Запоріжжя.

Сергій служив в батареї управління 26 – ої окремої артилерійської бригади. Пройшов жорстокі випробування в зоні АТО. Був поранений, тривалий час лікувався в шпиталі, не сповіщаючи про це рідним. У лютому 2016 мав повертатися додому по ротації, адже в зоні АТО пробув уже рік. На превеликий жаль, сталося все по іншому. 5 лютого 2016 року, Сергій загинув в селі Віролюбівка Костянтинівського району Донецької області.

Все своє коротке життя він присвятив служінню людям та захисту Вітчизни.

  

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Четвер, 14 Жовтня 2021 10:40 | Переглядів: 207

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]