Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Область має консолідувати зусилля у боротьбі з COVID 19

Сьогодні відбулася онлайн нарада керівництва Запорізької області та міста Запоріжжя з Міністром охорони здоров'я України Віктором Ляшком. Мова йшла про розширення мережі центрів масової вакцинації. Від сьогодні Запорізька область увійшла до червоної зони карантину – жителі області масово попрямували до центрів вакцинації. Особливо критична ситуація склалася  у Запоріжжі, де ще з вихідних вишикувалися черги до центрів масової вакцинації. Віктор Ляшко дав поради щодо пошуку ресурсів для організації додаткових мобільних бригад, і повідомив, що завтра особисто прибуде до Запоріжжя, аби проконтролювати ситуацію. 

Після селектора з міністром голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів нараду з представниками місцевої влади. Участь в обговоренні критичної ситуації, яка склалася у Запоріжжі із вакцинацією, взяли перший заступник голови ОДА Володимир Шустов, заступниця голови ОДА  Злата Некрасова, директор департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич, виконуючий обов’язки міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв, заступники міського голови Запоріжжя Олександр Власюк, Анатолій Васюк, Генадій Наумов, директорка департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради Вікторія Ушакова

  • Така ситуація була передбачуваною. Ми ще кілька місяців тому просили Запоріжжя відкрити додаткові центри масової вакцинації, але цього так і не було зроблено! – зазначив Олександр Старух. - Сьогодні обласна та місцева влада мають працювати як єдина команда, коли ще,  як не в цей кризовий період. Ми розуміємо, що медиків не вистачає в усьому світі, але ми знаємо ресурси, де можна їх шукати – нам вже зголосилися допомогти студенти Запорізького медичного університету. Ще варто залучити працівників тих лікарень, які  не приймають ковідних хворих, санаторіїв, можна залучити шкільних медсестер, викладачів медучилищ. В свою чергу,   міська влада має знайти фінансові ресурси, аби  компенсувати надурочний час роботи та преміювати мобільні бригади, які працюють у центрах масової вакцинації, - наголосив голова ЗОДА.

Голова ЗОДА Олександр Старух наголосив, що вже від завтра у Запоріжжі має запрацювати нова система вакцинації населення.

  • Починаємо працювати і виправляти ситуацію, яка сталася. Завтра відкриваємо ще два центри  масової вакцинації – у ТЦ «Амстор» в Хортицькому районі, та у ТЦ «Континент»  у Дніпровському районі. Найближчими днями маємо відкрити ще один центр у Космічному мікрорайоні, де живе 120 тисяч людей. Обласна влада готова надати всебічну підтримку місту Запоріжжю, маємо об’єднуватися і вирішувати це питання, - зазначив Олександр Старух.

Під час наради було прийнято рішення провести терміновий аналіз потужностей медичних закладів та наявності людського персоналу, не задіяного у лікуванні хворих на COVID19, який можна перевести на роботу до центрів масової вакцинації. Олександр Старух дав доручення подовжити час роботи центрів масової вакцинації до 20-ї години, та відшукати можливість преміювання персоналу, який працює в таких центрах. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Вівторок, 19 Жовтня 2021 10:03 | Переглядів: 153

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]