Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У Запорізькій області успішно діє програма приватизації держмайна

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух сьогодні відвідав Державний інститут по проєктуванню промислових підприємств. Це ще один об’єкт успішної приватизації державного майна, яка з 2018 року діє в Україні.

Державний інститут по проєктуванню промислових підприємств одним з перших став учасником цієї програми. Ця організація, яка свого часу проєктувала найбільші підприємства Запорізької області, такі як «Дніпроспецсталь» та «Запоріжсталь», була виставлена на прозорі торги 2018-го року. В результаті аукціону держбюджет отримав майже 14 мільйонів гривень, а інститут – нового власника та нові перспективи.

Головне досягнення – вдалося зберегти фахові кадри та робочі місця, сьогодні тут працює 117 спеціалістів. Наразі заклад розвивається і має замовлення в Україні та за кордоном, працює з найбільшими промисловими підприємствами Європи і Азії. В активі інституту - десятки реалізованих проєктів у промисловій, господарчій та містобудівній галузях. Підприємство розвивається, укладає нові контракти та створює потенціал для розвитку регіону.

- Ми бачимо, що приватизація держмайна відкриває нові можливості для підприємств та територій, на яких вони знаходяться. Нещодавно відвідували об’єкт аграрної галузі, який отримав нове життя завдяки приватизації, були на об’єкті рекреаційної галузі у Приморську – там чудовий приклад того, як руїна перетворюється на інвестиційно-привабливий бізнес. А сьогодні ми бачимо об’єкт інженерінгу, який теж має величезний потенціал. Традиції досить давні у цього підприємства, кілька років тому воно отримало нове життя, та головне - повністю збережено кадровий та науковий потенціал. Сьогодні інститут розвивається, має замовників в Україні і за кордоном. Головне, що є власник, господар, який розвиває цей напрямок і створює потенціал для подальшого розвитку регіону. Гадаю, що з часом це підприємство зможе долучитися і до реконструкції промисловості Запорізького краю, - відзначив голова ЗОДА Олександр Старух. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 20 Жовтня 2021 13:35 | Переглядів: 157

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]