Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ГРОМАДИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ МАЮТЬ НАРОЩУВАТИ ТЕМПИ ВАКЦИНАЦІЇ

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів традиційну нараду «День територіальних громад» на комунікаційній платформі ЗУМ. Першочерговим питанням стала вакцинація населення та розширення мережі пунктів вакцинації в регіоні.

Як зазначила координатор з вакцинації обласного лабораторного центру Марина Колерова, наразі кількість хворих на COVID19 в області перевищила порогові показники у дев’ять разів – в стаціонарах і на дому лікується 25665 осіб.

За останню добу в області зареєстровано 1450 випадків захворювання на COVID-19. Фахівці звертають увагу, що значно виріс рівень захворюваності серед дітей – 173 нові випадки лише за добу.

- Просимо інфекціоністів конкретизувати шляхи, яким передається вірус. В яких місцях люди підхоплюють його найчастіше – у транспорті, на роботі чи ще десь, нам потрібно зрозуміти головні джерела зараження, аби вживати відповідних заходів, - сказав голова ЗОДА Олександр Старух.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Олексій Кулинич, зараз в області на кисневій терапії перебуває 2180 людей. Щотижня область споживає до 38 тонн кисня.

Завантаження ліжкового фонду по області складає 82%, цей показник вдалося трохи зменшити завдяки відкриттю додаткових місць для хворих на коронавірус. Втім, наразі резерв в лікарнях регіону закінчився – більше додавати ліжка не зможуть. Вже сьогодні спостерігається складна обстановка у приморській лікарні, медзакладах Бердянського та Василівського районів. Якщо на цих територіях найближчим часом не станеться прориву у вакцинації – буде критична ситуація, наголосив Олексій Кулинич.

Нарощувати темпи вакцинації мають всі території, на сьогодні плановий показник для Запорізької області – 15.5 тисяч щеплень на день.

- Території мають скласти свій план для кращої організації процесу вакцинації. Не вистачає медпрацівників – радимо залучити студентів медичних коледжів та медпрацівників закладів освіти, які зараз на канікулах. Організуйте виїзні пункти щеплень у невеликих населених пунктах, або навпаки – організуйте підвіз до пунктів щеплень людей з віддалених територій. Керівники громад мають взяти під особистий контроль роботу пунктів вакцинації, аби всі, які є у списках, були відкриті, а також щодня тримати на особистому контролі наявність кисня у лікарнях, - наголосив Олександр Старух.

Також голова області дав завдання керівникам територій взяти під контроль місцеві вокзали та здійснювати перевірку у пасажирів дозвільних документів. Оскільки відсьогодні вступили в силу обмеження пересування по території області – пасажири можуть користуватися громадським транспортом за наявності документів про повну або часткову вакцинацію; негативного ПЛР-тесту, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу, проведеного не більш як за 72 години до дня поїздки; свідоцтва про одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



Четвер, 28 Жовтня 2021 15:25 | Переглядів: 175

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]