Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Поради батькам щодо профілактики COVID-19 серед дітей

Пандемія коронавірусу все ще залишається величезним ворогом для нашого суспільства. За час пандемії від ускладнень пов`язаних з COVID-19 загинуло майже 3500 жителів Запорізької області. Наразі, вакцинація залишається єдиним ефективним методом боротьби проти коронавірусу, проте кожен з нас, а особливо наше підростаюче покоління може запобігти захворюваності дотримуючись основних правил.

  • Навчіть дітей правильно мити руки Розкажіть їм про те, чому важливо та як правильно мити руки – не менше 20 секунд, ретельно та з милом, особливу увагу варто приділяти місцю під нігтями, там збирається найбільше бруду. 

Щоб дитині було простіше орієнтуватись, чи достатньо часу вона миє руки, вивчіть з нею пісню чи вірш, який би тривав 20-30 секунд або попросіть рахувати її до 30. 

Нагадайте, що торкатись обличчя немитими руками – небезпечно. 

  • Поясність дітям, як правильно прикривати рот та ніс під час кашлю та чхання: Під час кашлю та чхання потрібно прикриватись серветкою, після цього викинути її та вимити руки. Поясніть дітям, що таким чином можна попередити поширення вірусу. 
  • Розкажіть їм про те, що захисну маску важливо використовувати не лише у школі, а у всіх інших громадських місцях.  На своєму прикладі покажіть, як це правильно робити:

Вона має щільно прилягати до шкіри, закриваючи ніс та рот. В Україні діти з 12 років мають користуватись захисними масками у громадських місцях. 

Захисну маску треба змінювати кожні дві години та тоді, коли вона стала вологою.

  • Попросіть дитину дотримуватись дистанції у громадських місцях. 

Якщо дитина захворіла, то тримайте її вдома. Уважно слідкуйте за симптомами, проконсультуйтесь із сімейним лікарем. Якщо у родині кілька дітей, намагайтесь тримати хворих і здорових дітей окремо. 

Будьте чесними та відкритими з дітьми, коли вони ставлять питання щодо коронавірусної хвороби. У розмовах про COVID-19 варто послуговуватись інформацією із офіційних джерел: 

Розкажіть про це вашим дітям, захистіть їх від інфікування!

 

За інформацією офіційного сайту Міністерства охорони здоров`я України.

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Четвер, 04 Листопада 2021 14:49 | Переглядів: 132

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]