Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРЕЗЕНТОВАНО ПРОЄКТ РЕКОНСТРУКЦІЇ ПРОЇЖДЖОЇ ЧАСТИНИ ДНІПРОВСЬКОЇ ГЕС

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух сьогодні відвідав Дніпровську ГЕС, аби ознайомитися з проєктом майбутньої реконструкції проїжджої частини греблі. 

Представили концепцію майбутніх змін на унікальній гідроенергетичній споруді директор філії «Дніпровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» Віктор Кучер та  головний архітектор проєкту Юрій Лукашев.   

За проєктом, над яким працювали інженери «Укргідроенерго», харківський інститут “Гідропроект”, київський “Мостопроект” та Інститут сталевих конструкцій ім. Шимановського, на греблі буде організовано двоповерховий рух зі смугами завширшки 8 м. На нижньому ярусі  з’явиться також пішохідна та оглядова зони, на верхньому, окрім проїжджої частини для автівок,  буде смуга для руху велосипедистів. 

Під час проєктування головною вимогою було, аби реконструкція не завадила основним функціям споруди - адже, перш за все, це гідроелектростанція, а функція мосту для неї другорядна. А ще прагнули, аби зберігся унікальний архітектурний та історичний вигляд греблі.

Проєкт організації двоповерхового руху виявився найбільш вдалим, за висновком провідних інженерних інститутів країни - завдяки вертикальному навантаженню  вплив на саму споруду ДніпроГЕСу буде меншим. 

До травня наступного року проєкт реконструкції греблі проходитиме необхідні погодження - далі компанія може почати тендерні закупівлі, пошуки підрядника та роботи з демонтажу.  

До цього часу область і місто мають об’єднати зусилля, аби підготувати свою частину робіт, необхідних для старту реконструкції   гідроспоруди.

  • Реконструкція ДніпроГЕСу триватиме не менше двох років. І треба підготуватися до цих двох років суттєво. Перш за все, вирішити питання із Арковим мостом, який прийме велике навантаження транспорту через ремонт греблі. Зараз опрацьовуємо варіанти, щоб ми цей міст разом з державою швидко привели до належного стану  - там потрібні невеликі ремонтні роботи. Також працюємо над тим, аби зробити за Хортицьким районом розв'язки  для транзитного транспорту, який рухається з напрямку Бориспіль-Маріуполь безпосередньо до нових мостових переходів через Дніпро. Окремо варто попрацювати міській владі Запоріжжя та  привести до ладу в'їзди і виїзди  на греблю. “Укренерго”  проводить реконструкцію ДніпроГЕСу за свої кошти, але області, місту і державі варто приєднуватися. Мости, які не будувалися 16 років, ми завершуємо за два роки. Думаю, покажемо всій країні, що і ДніпроГЕС  можна за 2 роки відремонтувати  - наголосив голова ЗОДА Олександр Старух.

Вже до літа 2022 року має бути забезпечена резервна система транспортного руху на час реконструкції греблі. Орієнтовна дата старту робіт - кінець 2022 - початок 2023 року. 

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



П'ятниця, 26 Листопада 2021 08:05 | Переглядів: 120

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]