Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Відновлено роботу програми з оренди державного майна з додатковими пільговими умовами

Кабінет Міністрів України ухвалив розроблений Фондом держмайна та Міністерством економіки проєкт постанови “Деякі питання оренди державного та комунального майна у період дії воєнного стану” зі спрощеним порядком оренди.

Завдяки ухваленню проєкту постанови, під час воєнного стану дозволено орендувати державне майно за спрощеною процедурою та на пільгових умовах.

Окрім спрощення процедури, орендарям також гарантовано пільги та знижки у деяких регіонах. Так, у Запорізькій області вони звільнені від орендної плати до 30 вересня. Тимчасово окуповані території Запорізької області, там, де припинено доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, утримувачем яких є Мінюст, повністю звільняються від орендної плати до кінця року.

Також від орендної плати звільнено осіб, яких було прийнято на військову службу після оголошення військового стану.  

В усіх інших областях - орендарі об’єктів держмайна отримують знижку 50%, а орендарі єдиних майнових комплексів сплачуватимуть на 25% менше. Також пільги на орендну плату отримав бізнес, який орендує майно для релокації - такі орендарі сплачуватимуть 1 грн за 1 кв.м протягом перших 6 місяців оренди.

 “Робота бізнесу під час війни є важливою для економіки. Ми даємо підприємцям можливість орендувати приміщення для виробництва чи розміщення офісу. Знижки отримають орендарі на всій території України, вони діють від початку запровадження воєнного стану”,- зазначила в.о. Голови ФДМУ Ольга Батова.

 Якщо оплата без урахування знижок та звільнення від сплати орендної плати надійшла під час воєнного стану - надлишково сплачені кошти будуть зараховані в майбутні періоди, після завершення дії знижок.

Також дія договорів оренди автоматично подовжена, але орендар може написати заяву про дострокове розірвання договору. 

Детальніше - за посиланням: https://www.spfu.gov.ua/ua/news/8744.html



Вівторок, 07 Червня 2022 12:33 | Переглядів: 235

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]