Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 22.00 14.06.2022 (111 доба)

Станом на 22 годину 14 червня оперативна обстановка на Запорізькому напрямку суттєвих змін не зазнала. Підрозділи Сил оборони продовжують утримувати рубежі та захищати нашу землю від російських окупантів.

Ворог активних бойових дій не проводив. Основні зусилля зосереджував на перегрупуванні власних сил і засобів, утриманні раніше захоплених територій, вогневому ураженні позицій наших військ, розосереджені своїх сил з метою уникнення вогневого ураження з боку наших військ.

Крім того, противник вдосконалював інженерне обладнання лінії оборони та у окремих районах проводив повітряну розвідку із застосуванням БПЛА. 

Основні сили й засоби загарбники продовжують зосереджувати в населених пунктах Василівка та у Василівському районі, а також  у Пологівському і Бердянському районах. На околицях населеного пункту Новозлатопіль (Пологівський район) виявлено навчальний танковий полігон противника. 

Зафіксоване також прибуття значної кількості військовослужбовців рф в населений пункт Дніпрорудне (Василівський район), а також прибуття з території окупованої АР Крим залізничного потягу з цистернами з пальним.

Даних, які б свідчили про підготовку до ймовірного наступу в напрямку міста Оріхів найближчим часом, не зафіксовано. На усіх рубежах по лінії розмежування ведуться стримуючі дії. 

Російські терористичні війська,  продовжуючи цинічно порушувати норми Міжнародного гуманітарного права та правила ведення війни, завдають удару по цивільній інфраструктурі та мирних домогосподарствах. За минулу добу на території Запорізької області зазнали обстрілів та руйнувань околиці міста Гуляйполе Пологівського району та селища Кам'янське Василівського району.До органів Національної поліції України за минулу добу надійшло 9 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф. 

Крім цього, за добу зафіксовано 34 обстріли позицій підрозділів наших військ вздовж лінії зіткнення з усього спектру озброєння в районі населених пунктів: Кам’янське, Гуляйполе, Першотравневе, Времівка, Мала Токмачка, Новопіль, Залізничне, Оріхів, Малинівка, Верхня Терса, Червоне, Полтавка, Білогір’я, Новосілка, Гуляйпільське, Новоданилівка, Успенівка, Темирівка і Ольгівське.

Зокрема, населені пункти Гуляйполе, Червоне, Малинівку і Ольгівське противник обстріляв з РСЗВ БМ-21 «Град». Населені пункти Времівка і Темирівка потрапили під вогонь танків. А по Першотравневому «працювали» ворожі «Смерчі».

Військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують ведення оборонної операції, завдають відповіді ворогу, знищуючи його живу силу та техніку. Протягом минулої доби наші воїни знищили:

  •  особового складу - 2 осіб і 6 осіб поранили;
  •  танк – 1 од;
  •  БТР – 1 од;
  •  ББМ – 1 од;
  •  БМП-3 – 1 од.;
  •  автомобільної техніки - 3 од

Крім того, знищено ворожий склад боєприпасів і 2 бліндажі противника.

Окупанти на захоплених територіях продовжують грабувати місцеве населення і незаконно конфісковувати майно підприємств. 28.04.2022 в м. Бердянськ невідомі особи з числа військовослужбовців рф незаконно заволоділи автомобілем "Subaru Forester" д/н АА 0667 ОІ, білого кольору, 2014 р.в., належить ТОВ "ОТП ЛІЗИНГ". Також 10.06.2022 за адресою: Василівський район, смт. Пришиб, вул. Центральна, з території пожежної частини невідомі особи з числа військовослужбовців рф незаконно заволоділи шкільним автобусом "ЗАЗ-А08А2В-10", д/н АР 9680 ІА, жовтого кольору, 2020 р.в. Днем раніше, а саме 09.06.2022 в селищі Кам'янка з території Кам'янського лісництва невідомі особи з числа військовослужбовців рф незаконно заволоділи автомобілем "Ніва 2121" д/н АР 8706 ВО, білого кольору, 1994 р.в.

 

Не гребують окупанти і автотранспортом, який відбирають у місцевих мешканців. 26.04.2022 у с. Новоселівка особи з числа військовослужбовців рф незаконно заволоділи автомобілем "Ніва 21214" д/н АР 9318 ЕХ, червоного кольору, 2005 р.в. який належить місцевому мешканцю.

На тимчасово зайнятих противником територіях продовжується проведення протиправних дій стосовно місцевого населення. Тривають заходи адміністративно-поліцейського режиму, посилено контррозвідувальний режим. Російські загарбники на окупованій території продовжують здійснювати воєнні злочини і викрадати людей:

13.06.2022 на блокпосту в м. Василівка, невідомі особи з числа військовослужбовців рф з автобусу "Херсон-Запоріжжя" забрали громадянина М.Сургана та повезли в невідомому напрямку. Триває перешкоджання виїзду мирних жителів на територію, контрольовану українською владою.

Підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони продовжують виконувати поставлені завдання, ведуть оборонні дії, завдаючи втрат противнику по всій довжині лінії фронту в зоні відповідальності.

Підрозділи Національної поліції продовжують виконувати завдання із забезпечення громадського порядку, здійснюють патрулювання та супроводження колон.

Підрозділи ДСНС перебувають в підвищеній готовності. На територіях, де тривають бої, після закінчення артобстрілів залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних подій, очищують місцевість від мін та вибухових предметів. 

м. Запоріжжя продовжує жити в прифронтових умовах. Продовжують стабільно працювати комунальні служби, підприємства критичної інфраструктури.

Продовжується направлення гуманітарних вантажів на окуповані території області. Військово-цивільна адміністрація збирає списки потреб та згідно з ними відправляє гуманітарні вантажі, щоб забезпечити цивільне населення.

Шановні мешканці Запорізької області та м. Запоріжжя!

Зберігаємо спокій! Готуємо місто Запоріжжя та область до оборони та знищення окупантів. 

Просимо Вас бути свідомими того, що фото-відео оборонних споруд, військових об'єктів, інформація про переміщення техніки заборонені для поширення. 

Не допомагайте ворожим та диверсійних силам орієнтуватися на наших рідних просторах.

Ми українці, ми на своїй землі, землі наших славних предків та землі наших дітей! Разом переможемо!

 

Сили оборони Запорізького краю 



Середа, 15 Червня 2022 10:31 | Переглядів: 271

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]