Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

АГРАРІЇ ОБЛАСТІ ГОТОВІ ДО ТРАДИЦІЙНОГО ПОКРОВСЬКОГО ЯРМАРКУ

Лічені дні залишилися до відкриття традиційного щорічного Покровського ярмарку. Захід відбувається у рамках святкування Дня міста у першу суботу жовтня, починаючи з 1975 року. Цього року свято відбудеться 6 жовтня.

Перед святом Покрови сільгосппідприємства та фермери Запорізької області та інших областей України приїздять до Запоріжжя, щоб взяти участь в ярмарку. Така традиція дозволяє не лише придбати продукцію за цінами на 10-30 % нижче, ніж у торгівельних мережах та на ринках, але й гарно відпочити разом із родиною.

Організаційні питання проведення такого масштабного заходу обговорили на робочій нараді під головуванням директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрія Полякова. У нараді також взяли участь представники Запорізької міської ради, Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

Також у ході наради було розглянуто питання виконання розпорядження голови облдержадміністрації стосовно розроблення та прийняття в кожному районі «Виробничої програми по тваринництву на період зимівлі худоби і птиці у 2018-2019 році». Крім того, учасниками проведено аналіз роботи галузі тваринництва з початку року, обговорено питання стабілізації і нарощування поголів’я сільськогосподарських тварин і птиці, збільшення виробництва продукції тваринництва.

Окремо були підбиті підсумки по виконанню Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва щодо нарахування та виплати фізичним особам дотації за утримання та вирощування молодняка великої рогатої худоби. За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, з початку року для отримання спеціальної бюджетної дотації звернулися 3479 осіб на загальну суму 6,06 млн. гривень. Найбільше звернень на отримання дотації надійшло від жителів Приазовського, Бердянського, Приморського, Мелітопольського, Веселівського та Токмацького районів.

Фахівці Департаменту відзначають, що на підтримку розвитку галузі тваринництва у поточному році Урядом виділено 4,0 млрд. грн., у тому числі 700 млн. грн. - на спеціальну бюджетну дотацію за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ОДА



Середа, 03 Жовтня 2018 14:15 | Переглядів: 161

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]