Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Ліцеїсти «Захисника» вперше склали клятву на Майдані Героїв

До церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами комунального закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» приєднались народний депутат України Ігор Артюшенко, керівництво правоохоронних органів регіону, дідусь загиблого українського воїна Івана Гутніка-Залужного Іван Залужний, ветерани АТО, військовослужбовці військових частин гарнізону, співробітники ГУ ДСНС в Запорізькій області. Також участь в урочистостях взяв голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.
З нагоди складання урочистої клятви на Майдані Героїв вишикувались 11 підрозділів: зведений підрозділ військових частин Збройних Сил України (зведений підрозділ 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» та 2-го спецвідділу Військової служби правопорядку «Сармат»); 7 підрозділів ліцеїстів комунального закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник»; підрозділ 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України; підрозділ 23 бригади охорони громадського порядку Національної гвардії України та підрозділ Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Запорізькій області.
На почесному місці на Майдані Героїв були виставлені історичні символи, які уособлюють високу духовність, мужність та боротьбу за незалежність українського народу. А саме - експонати обласного краєзнавчого музею: Біблія 18 сторіччя, як символ високої духовності українців; Ікона (19 сторіччя) Покрови Пресвятої Богородиці - заступниці українського козацтва; козацька шабля – символ честі і боротьби захисників України, Основний документ держави – Акт проголошення Незалежності України. Серед історичних символів і Клятва ліцеїстів.
День захисника України - державне свято, яке було засноване Указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, подальшого зміцнення патріотичного духу в суспільстві у День Покрови Святої Богородиці та День Українського козацтва.
Тож з нагоди Дня захисника України по всій державі пройшла церемонія складання клятви ліцеїстами за участі Президента України Петра Порошенка. На місцях голови обласних державних адміністрацій приймали урочисту клятву вихованців військових ліцеїв. Після телетрансляції виступу Глави держави до присутніх на Майдані Героїв звернувся Костянтин Бриль.
- Вітаю наших ліцеїстів зі складанням клятви на вірність нашій Батьківщині! Сьогодні в нашому регіоні відбувається надзвичайна подія. Сьогодні ми святкуємо Покрову Пресвятої Богородиці - свято шановане запорізькими козаками та всіма православними християнами. Також ми відзначаємо 75 річницю звільнення нашого краю від ворога, що прагнув поневолити українські міста й села. І саме 14 жовтня ми відзначаємо День захисника України, який Президент Петро Порошенко проголосив на Запорізькій землі - на славетній Хортиці. Це дійсно знакова подія для всіх, хто боронить Україну від загарбників та агресорів. Сьогодні на головній площі обласного центру зібрались ветерани Другої світової, ветерани АТО та ліцеїсти. Я щиро дякую батькам, які підтримали вибір цих хлопців. Адже наші ліцеїсти - представники славетних пращурів та майбутня еліта української армії. І я вітаю всіх Вас, з цим особливим днем, який запам’ятається вам на все життя. Нехай Вас обороняє Пресвята Богородиця, а прикладом слугують всі українські герої. Вірю у вас! Слава Україні, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.
Почесне право передачі тексту клятви майбутнім захисникам України було надане учаснику АТО, оборонцю Донецького аеропорту В’ячеславу Зайцеву. Власне текст клятви ліцеїста зачитав першокурсник ліцею Олександр Бурцев.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 16 Жовтня 2018 11:23 | Переглядів: 158

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]