Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

В ОБЛАСТІ ЗАВЧАСНО ГОТУЮТЬСЯ ДО РЕАГУВАННЯ У РАЗІ НЕСПРИЯТЛИВИХ ПОГОДНИХ УМОВ

Зимові періоди минулих років підтвердили актуальність та необхідність завчасної підготовки до злагоджених та скоординованих дій органів управління та сил цивільного захисту до реагування на події, що пов’язані з погодними умовами та забезпеченням сталої роботи систем життєзабезпечення населення.

Завчасне створення матеріальних резервів паливно-мастильних та протиожеледних матеріалів, закріплення техніки за визначеними ділянками доріг, створення необхідних аварійних запасів мають ключове значення для оперативного реагування на виклики природного характеру.

Дії органів управління і сил цивільного захисту минулої зими показали, що надзвичайні ситуації можна попередити, якщо своєчасно прийняти правильні рішення.

Своєчасна зупинка транзитного великовантажного транспорту у визначених пунктах відстою, призупинення виходу пасажирського транспорту міжміського сполучення, шкільних автобусів дає можливість провести очистку та посипання доріг, обмежено залучати техніку аварійно-рятувальних служб для рятування водіїв та пасажирів та у найкоротший термін відновити рух транспорту.

Розгортання пунктів обігріву та харчування допоможе незахищеним верствам населення та водіям пережити наслідки зимової негоди, а реагування швидкої медичної допомоги врятує не одне життя людей, які опинилися у скрутному становищі.

Саме тому облдержадміністрація здійснює планомірну підготовку до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років.

Зокрема, створено обласний штаб для опрацювання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2018/19 років. Поставлено завдання головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, структурним підрозділам облдержадміністрації вжити відповідних заходів щодо підготовки до зими.

Враховуючи аналіз дій органів управління та сил цивільного захисту в осінньо-зимовий період попередніх років, розроблено комплексний план заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Запорізької області в осінньо-зимовий період 2018/2019 років; єдину схему реагування органів управління та сил при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду; оперативний план спільних дій органів управління та сил цивільного захисту на території Запорізької області, спрямованих на локалізацію аварій у системах тепло -, водо -, електро - і газопостачання підприємств усіх форм власності. Також розроблено план взаємодії облдержадміністрації, Служби автомобільних доріг, ДП «Запорізький облавтодор», ГУ Національної поліції в Запорізькій області, ГУ ДСНС України у Запорізькій області під час виконання спільних заходів із протидії загрозам ускладнення дорожнього руху у зимовий період на автомобільних дорогах загального користування державного, регіонального та місцевого значення.

Уточнено порядок взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій на автодорогах загального користування Запорізької області, пов’язаних з несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2018-2019 роках.

З настанням несприятливих погодних умов та пониження температури в містах і районах області планується розгорнути 257 стаціонарних пунктів обігріву для попередження загибелі людей від переохолодження; створити 137 груп соціальних патрулів, які контролюватимуть ситуацію.

Виконання заходів щодо недопущення загрози життю і здоров’ю людей, забезпечення стабільної роботи транспортної інфраструктури, інженерних споруд, ліній зв’язку та систем життєзабезпечення населення знаходиться на постійному контролі обласної державної адміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА





Середа, 17 Жовтня 2018 09:12 | Переглядів: 189

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]