Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

МЕШКАНЦІ СІЛ МОЖУТЬ ВІДСТЕЖУВАТИ ЛІКАРІВ ОНЛАЙН

Наразі в Україні триває процес розбудови мережі закладів охорони здоров’я у сільській місцевості. Задля моніторингу кількості лікарів і декларацій щодо вибору їх пацієнтами, Міністерством охорони здоров’я запроваджено онлайн-сервіс, який відображає дані по кожній області.

Загалом, у рамках заходів на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості будуть побудовані 512 сільських амбулаторій по всій Україні. За інформацією Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на Запорізьку область розподілено 151 317,4 тис. грн. субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, що пропорційно наявній чисельності сільського населення. Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації сформовано та затверджено 17 об’єктів, які планується збудувати у 2018 році в області.

Відповідно до графіку, за станом на 22.10.2018 року із лікарями, що працюватимуть у нових амбулаторіях в області підписано 25 006 декларацій. У розрізі спеціальностей, усі лікарі – сімейні.

Як зазначають у Міністерстві, кожна побудована амбулаторія має бути з лікарем. Саме задля цього МОЗ і буде моніторити, щоб у кожній амбулаторії були лікарі, яких обрали пацієнти.

Нагадаємо перелік амбулаторій, що будуть збудовані в області. Амбулаторії монопрактики (з одним-двома лікарями): у с. Кам'янське та с. Широке Василівського району, с. Гірсівка та с. Олександрівка Приазовського району, с. Інженерне Пологівського району, с. Роздол та с. Бурчак Михайлівського району, с. Велика Знам'янка Кам'янсько-Дніпровського району, с. Інзівка Приморського району, с. Новомиколаїівка та с. Семенівка Мелітопольського району. Крім цього, передбачено будівництво амбулаторій групової практики (на три-чотири лікаря): в с. Приморське Василівського району, смт Тернувате Новомиколаївського району, с. Пологи Пологівського району, с. Коларівка (Болгарка) Приморського району, с. Чкалове Веселівського району, а також Центр первинної медичної допомоги в селищі Сонячне Запорізького району.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 22 Жовтня 2018 12:53 | Переглядів: 161

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]