Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Шведські книжки - в Запорізьких бібліотеках

18 жовтня в Комунальному закладі «Запорізька обласна бібліотека для дітей «Юний читач»» Запорізької обласної ради відбувся «круглий» стіл за результатами експонування виставки «Тут ростуть діти» та знайомства із сучасними дитячими шведськими книжками, організований за сприяння посольства Швеції в Україні. Участь у заході взяв надзвичайний і повноважний посол Королівства Швеція в Україні пан Мартін Хагстрьом, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислав Мороко та депутат Запорізької обласної ради Ярослав Криль.
Пан Мартін Хагстрьом вручив комплекти книжок сучасних шведських письменників представникам бібліотек Запорізької області та розповів:
- В Швеції зараз справжній культ дитячої літератури, і ми мріємо поділитися нашими книжками із усім світом. Наша державна позиція – з дітьми можна говорити про все, але доступно, відповідно до їхнього віку, література має охоплювати всіх дітей так, щоб вони змогли відчути свою причетність до всього. Шведська мандрівна виставка «Where Children Grow» «Тут ростуть діти» знайомить читачів із сучасними шведськими письменниками, організована за сприяння представництва посольства Швеції в Україні. На сучасних roll-up стендах розміщено інформацію про письменників та ілюстраторів, які вносять інновації як у мотиви, так і у візуальне оформлення книжок, прагнуть передати світові культурне розмаїття сучасного шведського суспільства. І ми також вважаємо, що всі держави мають сприяти читанню, підтримувати цікавість до книжок. Вагомим дороговказом тут слугує міжнародний обмін. Те, що книжки перекладаються і завойовують читачів у різних куточках світу, допомагає розуміти інших людей, збагачуватися знаннями одне про одного.
Виконуюча обов’язки директора бібліотеки для дітей «Юний читач» Лариса Данилова розповіла, що посольство Швеції вже надало кілька комплектів книжок шведських авторів, виданих українською мовою, для наших бібліотек. Усі книжки – відмінної якості, ілюстрації в них мають таке ж значення, як і текст. Юні читачі вже познайомилися із ними, а тепер представники посольства провели в бібліотеці для дітей «Юний читач» обговорення цих книжок. Участь у «круглому» столі взяли бібліотечні фахівці, педагоги та психологи. Відбувся зацікавлений діалог про роль дитячої літератури та теми, яких торкаються дитячі книжки.
Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислав Мороко подякував панові Мартіну Хагстрьому та сказав:
- Перші книжки, які дитина бере в руки, запам’ятовуються на все життя. Дитячі книги, дитячі бібліотеки мають величезний вплив на майбутнє кожної людини. Прекрасно що шведські дитячі книжки піднімають складні теми, показують різні погляди, описують різні емоції. Зараз ні в кого немає сумнівів, що від книжок залежить майбутнє. Обласна влада приділяє велике значення збереженню мережі бібліотек та наповненню їх сучасними виданнями.
Учасники заходу ще раз наголосили на важливості читання та креативності. Виставка «Тут ростуть діти» гостюватиме в запорізькій бібліотеці ще місяць, а потім помандрує далі: спочатку по Запорізькій області, а потім - Україною.

Відділ ультури і туризму РДА



Вівторок, 23 Жовтня 2018 14:40 | Переглядів: 189

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]